VROČA KRI NA BONIFIKI: Po pretepu na tribunah dve osebi pridržani (VIDEO)

Kronika

Policisti so nogometno tekmo, ki je bila odigrana 23. oktobra v Kopru na nogometnem stadionu Bonifika med FC Koper in NK Olimpija, ocenili kot rizično za nastanek različnih kršitev javnega reda in miru, zato so izvajali naloge pred tekmo tudi širše na območju obale.

V postopku varovanja nogometne tekme med Koprom in Olimpijo so policisti pred pričetkom tekme izvedli več ukrepov. Pred lokalom 33 so z uporabo telesne sile in potiskanja preprečili stik med različnimi navijaškimi skupinami, dvema osebama pa so zasegli pirotehnične izdelke in bo zoper obe napisan obdolžilni predlog po zakonu o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih.

Policisti so eni osebi zasegli snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve tega suma bo zoper osebo uveden prekrškovni postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedano drogo.

Eni osebi so izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanje odredb policistov, zaradi uporabe pirotehničnih sredstev pa bodo zoper njo podali obdolžilni predlog, kršitelja so tudi pridržali.

Med tekmo pa so eni osebi zasegli pirotehnične izdelke, zanjo bo napisan obdolžilni predlog.

Na podlagi zakona o nalogah in pooblastilih policije so trem osebam izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah za obdobje dveh let.

Zaradi kršitve javnega reda in miru pa so na tribuni izdali tri plačilne naloge, dve osebi sta bili pridržani, so sporočili s Policijske uprave Koper. Na socialnem omrežju YouTube se je medtem danes pojavil posnetek pretepa, v katerega so bili vpleteni koprski navijači in varnostniki, vmešali pa so se tudi policisti, ki so razgrajače skušali spraviti narazen. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
20 let tihozitja |  26 .10. 2021 ob  20: 57
-4
Pa kaj bos furau neko snob sceno,papeza Franciska,misijonarja na Madagaskarju...
Potem pa doma da ne mores spat,vedno te kaj boli,poslusau nasvete kako zdravo zivet in delau meditacijo zjutraj ob peti uri..
Terapije so drage 60e na uro pa se si v dvomih ce te hoce psihiater zares poslusat...
Gres na tekmo in si das duska,obdelas od prvega do zadnjega,druzinsko vzdusje :-)
20 let tihozitja |  25 .10. 2021 ob  20: 58
-6
Ma ajde zdej se mlatit to me ne zanima,samo drugace deluje to ko terapija,jeb mater vsem po spisku in prides domou cisto drugi z veseljem do zivljenja
alfa |  25 .10. 2021 ob  20: 19
14
kaj a naj spet povem kar si mislim ali da sladko lažem? ja čisto preprosto...tekme ukinite s prisotnostjo gledalcev in jih naj predvajajo samo po TV in ne bo več baruf