VOZIL JE PO VANGANELSKI, KO SE JE USTRAŠIL IN PADEL: Mopedista odpeljali v izolsko bolnišnico

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 246 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, dve drzni tatvini in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v osmih primerih.

Fotografije so simbolične. 

Popoldan je na Vanganelski v Kopru prišlo do prometne nesreče. 53-letni voznik skuterja iz Dekanov se je ustrašil nasproti vozečega osebnega avtomobila, ki ga je vozila voznica, in sunkovito zavrl, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom in padel. Lažje poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico.

Okradel avtodom, medtem ko so uporabniki v njem spali

Ponoči je nekdo na parkirišču počivališča Ravne na zaenkrat nepojasnjen način vstopil v parkiran avtodom nemške registracije. Medtem ko so uporabniki v vozilu spali, je ukradel žensko in moško torbico z dokumenti in denarjem. Državljani Nemčije so oškodovani za 1200 evrov.

V Izoli je neznan moški popoldan pri plaži vstopil v parkiran kombi. Oškodovanka je v trenutku, ko je bil še v kombiju, prišla na kraj, vendar moškega ni uspela zadržati. Vlomilec je pobegnil, ukradel ni ničesar.

Ponoči je nekdo vlomil v gostinski lokal v Luciji. Ukradel je denar iz blagajne in dve natakarski denarnici z menjalnim denarjem.

Na gradbišču v Spodnjih Škofijah pa je nekdo ukradel hidravlično kladivo JAB JB 30, vredno dobrih 5800 evrov.

19-letnik bežal pred policisti

Ob 16. uri so policisti v Izoli zasegli neregistriran Piaggio zip 50. 19-letni voznik je bežal policistom, ko so ga poskušali ustavili. Vozil je po zadnjem kolesu in po površini, ki ni namenjena prometu te vrste vozil, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Izdan mu je bil plačilni nalog za različne kršitve, sledi mu tudi obdolžilni predlog.

Ob 1.20 so prometni policisti ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ptuja, ki je napihal 0,62 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 101 osebo, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Od tega so eno osebo vrnili italijanski varnostni organ. V to število je sicer všteta tudi skupina 20 državljanov Afganistana in Pakistana, ki je bila navedena že v včerajšnjem poročilu. 41 oseb so obravnavali na Policijski postaji (PP) Koper, 29 na PP Kozina, 19 na PP Piran, 11 na PP Ilirska Bistrica in eno na PP Sežana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija