VODJI MARIBORSKIH KRIMINALISTOV SAMO OPOMIN: Vozil pod vplivom alkohola in škodil ugledu policije

Slovenija

Disciplinska komisija je zaključila postopek in izrekla opomin vodji mariborskih kriminalistov Robertu Mundi, ki so ga policisti na začetku februarja ustavili zaradi vožnje pod vplivom alkohola, danes poroča časnik Večer. Sklep še ni pravnomočen, saj ga lahko izpodbija pri vladni komisiji za pritožbe.

Robert Munda

Ko so policisti Mundo 8. februarja ustavili, je elektronski alkotest pokazal 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zato so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek je odredil notranjevarnostni postopek, v okviru katerega so ugotovili, da je Munda s svojim ravnanjem, četudi v prostem času, škodil ugledu policije. Lorbek je zato generalni direktorici policije Tatjani Bobnar predlagal uvedbo disciplinskega postopka zoper Mundo.

Ta se je na prvi stopnji že zaključil. "V postopku je bila javnemu uslužbencu izrečena sankcija opomina," je za Večer povedal Bojan Kitel iz službe direktorja PU Maribor. Zoper sklep o disciplinski sankciji, ki ga je komisija izdala 20. marca, se lahko Munda v 30 dneh pritoži na komisijo za pritožbe pri vladi. Če bo izkoristil možnost za izpodbijanje sankcije, ki ga je doletela znotraj delovnopravnega postopka, je po poročanju Večera pričakovati, da bo pritožba usmerjena predvsem v to, da se mu je spodrsljaj pripetil v prostem, in ne v službenem času.

Sicer pa prvi mariborski kriminalist ne zanika, da je bil tisto noč za volanom pod vplivom alkohola. To je javno obžaloval in takoj prevzel odgovornost za storjeni prekršek v cestnem prometu. O morebitni menjavi na njegovem delovnem mestu naj ne bi bilo govora. "Navedena kršitev, ki je bila storjena zunaj delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela," so takoj po dogodku odgovorili na policiji. Govora o premestitvi Munde na drugo delovno mesto ni bilo niti v disciplinskem postopku, ker v njegovem okviru takšne sankcije ni možno izreči, je po poročanju Večera pojasnil Kitel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija