VLADA ŠE NAPREJ RUŠI STA, PLAČILA PA ŠE KAR NI NA VIDIKU: Zdaj predlagajo razrešitev direktorja Veselinoviča

Slovenija

Vlada nadzornemu svetu STA predlaga razrešitev direktorja Bojana Veselinoviča, saj ugotavlja, "da je prišlo" do kršitev zakonskih obveznosti. Sprejela je tudi sklep, naj notranje ministrstvo preveri, ali kršitve vsebujejo elemente sumov kaznivih dejanj in naj se preveri odgovornost nadzornikov. Predlaga še nadzor inšpektorata za delo.

Bojan Veselinovič

Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, ta ugotavlja, "da je pri izpolnjevanju zakonskih obveznosti STA v letu 2020 prišlo do številnih kršitev, za katere je neposredno odgovoren direktor STA Bojan Veselinovič". "Direktor STA je neposredno odgovoren tudi za šikaniranje zaposlenih," navaja. Zato predlaga nadzornemu svetu, da Veselinoviča nemudoma razreši.

Vlada je sprejela tudi sklep, da naj ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) na podlagi poročila vladnega urada za komuniciranje preveri, ali navedene kršitve vsebujejo elemente utemeljenih sumov kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti ter ukrepa v skladu z zakonom.

V zvezi s sumi oškodovanja STA pa naj preveri tudi odgovornost predsednika nadzornega sveta in članov nadzornega sveta, ali je šlo pri njihovem izvajanju nadzora za kršitev zakona o gospodarskih družbah.

Poleg tega vlada inšpektoratu za delo predlaga, da naj v skladu s svojimi pristojnostmi opravi inšpekcijski nadzor in pregleda delovanje na STA.

STA sicer že od konca februarja čaka na plačilo Vlade RS za opravljeno javno službo v mesecu januarju 2021, do katerega je upravičena na podlagi 66. člena sedmega protikoronskega paketa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  19 .03. 2021 ob  12: 10
Nema para, nema ni cigara.