VLADA BO DANES SPET SESTANKOVALA: Je pričakovati dodatna sproščanja ukrepov?

Slovenija

Vlada se bo popoldne sestala na redni seji, na kateri bo predvidoma podaljšala veljavne ukrepe za zamejitev epidemije covida-19. Dodatno sproščanje ni predvideno, ker je Slovenija še vedno v rumeni fazi sproščanja ukrepov.

Mateja Logar

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je pojasnila, da ta teden vladi niso predlagali dodatnega sproščanja. Glede na načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije je Slovenija v rumeni fazi. Sedemdnevno povprečje števila novih okužb je bilo po podatkih za ponedeljek 444, za prehod v zeleno fazo pa bi moralo pasti pod 300.

Po nekaterih napovedih bi utegnila vlada že danes odločati tudi o imenovanjih v. d. generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) in v. d. direktorja Javne agencije za knjigo RS (Jak).

Vodenje Fursa bo predvidoma prevzel Ivan Simič, davčni svetovalec in trenutno vodja vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo. Simič je v soboto za POP TV povedal, da je sprejel povabilo finančnega ministra za vodenje uprave, in dodal, da na položaju ne bo ves mandat. Simič je tedanjo Davčno upravo RS že vodil od začetka leta 2006 do julija 2008, ko je odstopil. Furs trenutno začasno vodi Simon Starček.

Na februarskem razpisu za direktorja Jaka ni bil izbran nihče, zato so razpis ponovili. Rok za prijavo se izteče 8. junija. Ker se Sebastjanu Erženu vedejevstvo izteče 1. junija, je svet Jaka vladi predlagal, da za v. d. direktorja imenuje Dimitrija Rupla. Nekdanji zunanji minister Rupel je potrdil, da ga takšno delo zanima. Vlada naj bi o imenovanju po nekaterih napovedih odločala danes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .05. 2021 ob  16: 46
dokler bomo imeli tako oblast ne bomo sproščeni