VINČEC NA SVETOVNEM PRVENSTVU MAKSI JADRNIC: "Prebili smo led" (FOTO)

Koper

Slovenijo na svetovnem prvenstvu maksi-jadrnic na Sardiniji zastopa nekdanji olimpijec Gašper Vinčec. S svojo 26,6-metrsko jadrnico Way of Life, ki se prvič meri z najhitrejšimi maksiji na svetu, je uspešno prestal uvodni dan. "Prebili smo led, brez nekega strahospoštovanja smo se spopadli z najboljšimi na svetu," je sporočil Vinčec.

Svetovno prvenstvo za velike jadrnice oziroma Maxi Yacht Rolex Cup praznuje okrogel, 30. jubilej. Tekmovanja v slovitem Porto Cervu se udeležuje več kot petdeset vrhunskih jadrnic z vsega sveta, ki so razdeljene v štiri skupine glede na tehnične specifike. Way of Life tekmuje v elitnem razredu Maxi Racer, v katerem sodelujejo še nekatere tehnološko najbolj napredne jadrnice na svetu, kot so Rambler, Leopard in Highland Fling XI.

Prvi dan so bile razmere spremenljive, od popolnega brezvetrja do močnega vetra, v katerem je jadrnica Way of Life dosegla hitrost prek 23 vozlov.

"Prebili smo led. Vedel sem, da ne bo enostavno, a smo kljub zahtevnosti in manjši težavi z dvigovanjem prednjega jadra v jadranju uživali. Iz našega prvenca smo se ogromno naučili in se veselimo naslednjih preizkušenj," je dejal Vinčec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija