VIKEND PIJANEGA RAZGRAJANJA NA OBALI: Od metanja kozarcev po lokalu do mahanja z vrati proti policistom

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so imeli pretekli konec tedna veliko dela z osebami, ki so razgrajale pod vplivom alkohola.

V soboto ob 16.20 so bili na PU Koper obveščeni, da je v Hrvatinih na cesti močno opit moški. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da gre za 38-letnika iz Novega mesta. Sledi mu plačilni nalog.

Okoli 1. ure ponoči so policisti prejeli klic, da je 25-letni državljan Avstrije v enem od lokalov v Portorožu povzročal težave. Varnostniki so ga zato pospremili iz lokala, tam pa je tujec zamahnil proti varnostniku, ki se je ubranil. Sledi ustrezen ukrep po pridobitvi vseh izjav.

V nedeljo dopoldan je v Kopru gost zapustil lokal ne da bi plačal, kar je naročil. Natakar ga je na to opozoril, ta pa ga je udaril in mu grozil. Natakar je zatem stekel za njim, ga dohitel na Titovem trgu, kjer ga je podrl na tla in ga zadržal na kraju do prihoda policistov. Policisti so Pirančanu izdali plačilni nalog, zaradi neplačanega računa pa so bili lastniki lokala napoteni na zasebno tožbo.

V Kopru je v nedeljo v enem od koprskih lokalov moški vrgel kozarec po terasi med druge goste. Po prihodu policistov na kraj pa jih je žalil. Kršitelju iz Pirana je bil izdan plačilni nalog.

Ob 2. uri ponoči pa so na PU Koper prejeli prijavo o hrupu in glasni glasbi v Luciji. Po prihodu policistov na kraj se je 37-letni kršitelj aktivno uprl, se razburjal, kričal, preklinjal, zatem pa odtrgal vrata omare in z njimi mahal proti policistom. Uporabljena so bila prisilna sredstva, odrejen strokovni pregled in pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja in plačilni nalog, so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija