VIDEO: Na Primorskem tekom noči vlomili v kar tri župnišča

Kronika

Policisti policijske uprave (PU) Nova Gorica so danes zjutraj, 6. februarja, bili obveščeni o vlomih v tri župnišča na Severnem Primorskem, in sicer na območju novogoriških naselij Dornberk in Osek ter na območju idrijskega naselja Črni Vrh nad Idrijo.

Policija je o kaznivih dejanjih vloma v omenjene objekte obvestila pristojne pravosodne organe. Morebitno škodo oškodovanci še ocenjujejo. Policija nadaljuje s preiskovanjem vseh okoliščin vlomov v omenjene objekte.

Vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije pri preiskavi vseh okoliščin vlomov v omenjene objekte na Goriškem in Idrijskem, pozivajo, da nemudoma pokličejo interventno številko policije 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako lahko pokličejo tudi anonimni telefon policije 080 1200.

Hkrati občane ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov, saj s preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za izvršitev zgoraj opisanih premoženjskih kaznivih dejanj in se izognete neljubim dogodkom. Če kljub temu pride do vlomov v objekt, pa občanke in občane pozivajo, da takoj pokličejo policijo. Ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja. Tudi če ugotovite, da so bili vlomilci pri sosedu, ko ga ni bilo doma, takoj obvestite policijo.

Prav tako občane in občanke pozivajo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil v stanovanjskih soseskah večjih mest in po vaseh. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oziroma na interventno številko policije 113.

Več preventivnih nasvetov najdete tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija