VEČERNA NEURJA POVZROČALA TEŽAVE NA SEVERU DRŽAVE: Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Slovenija

Nevihte, ki so v nedeljo pozno popoldne in nato zvečer zajele sever države, so povzročile nekaj težav. V več občinah so narasli manjši vodotoki, ki so ogrožali stanovanjske in druge objekte. Aktiviranih je bilo 15 gasilskih enot, ki so posredovale v 23 primerih. Med drugim je v Preboldu meteorna voda poplavila prostore sušilnice za hmelj.

Po podatkih republiškega centra za obveščanje je neurje z močnim dežjem zajelo območja občin Cerklje na Gorenjskem, Domžale, Kamnik, Medvode, Mozirje, Prebold, Črna na Koroškem, Prevalje, Ravne na Koroškem in Dravograd.

Gasilci so na teh območjih črpali vode iz objektov, s protipoplavnimi vrečami varovali objekte, preusmerjali vodne tokove in odstranjevali podrta drevesa. Sprožilo se je tudi nekaj manjših plazov, ki so ogrožali objekte in zaprli ceste, tako da so morali posredovati tudi dežurni delavci cestnih in komunalnih služb.

Med drugim so se na cesto sprožili manjši plazovi v Libeličah v občini Dravograd. Na Zelen bregu na Ravnah na Koroškem je narasel potok ogrožal stanovanjski objekt, prav tako v Podpeci v črnjanski občini. Na cesto v Javorju v isti občini se je sprožil zemeljski plaz. Cesto so že očistili delavci cestnega podjetja Voc Celje.

Kakšna je vremenska napoved?

Kot kaže vremenska napoved Agencije RS za okolje, bodo danes dopoldne, razen na Primorskem, še občasne krajevne padavine, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija