VEČ ZNANEGA O NESREČNI UTOPITVI DEČKA: Reka ga je odnesla proti meji z Italijo

Kronika

Na reki Soči pri Solkanu se je popoldne utopil 13-letni deček. Kot so potrdili na Gasilski enoti Nova Gorica, je do nesreče prišlo na območju kajakaške proge v Solkanu. Na kraju so posredovali novogoriški gasilci potapljači, reševalci ter pripadniki novogoriške enote za hitre reševalne intervencije.

Fotografija je simbolična. 

Kot so sporočili s Policijske uprave (UP) Nova Gorica, so bili o nesreči na reki Soči pri Kajak centru v Solkanu obveščeni ob 16.31. Zapisali so, da je reka odnesla mlajšo osebo v smeri proti meji z Italijo.

"Takoj po prijavi so bili poleg policistov in kriminalistov z območja PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica na kraj napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljači, reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica in člani Enote za hitre intervencije Civilne zaščite (HRI) Mestne občine Nova Gorica, ki so se nemudoma vključili v reševanje mlajše osebe po strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije," so zapisali.

Kasneje so otroka potegnili iz reke Soče, reševalci pa so ga nemudoma pričeli oživljati, vendar neuspešno. O tragični nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče.

Do tragedije v območju kopalnih voda nad starim jezom v Solkanu je nazadnje prišlo julija lani. Ko je vodostaj Soče nenadoma narasel, je tok proti tamkajšnji kajakaški progi odnesel 10-letnega dečka. Stekla je iskalna akcija, otroka pa so nato v strugi našli mrtvega.

Dosedanje izkušnje kažejo, da je Soča na območju rekreacijskega centra Solkan najbolj nevarna takrat, ko zaradi uravnavanja vodostaja na državni hidroelektrarni Solkan pride do nenadnega povečanja pretoka, kar je tudi botrovalo lanski utopitvi dečka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija