VČERAJ NA PRIMORKI KAR DVE PROMETNI NESREČI V ŠTIRIH URAH: Povzročitelj ene izmed njih vozil pod vplivom alkohola

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper poročajo o kar dveh primerih težjih prometnih nesreč, ki sta se zgodili včeraj. Avtoceste so bile po nesrečah popolnoma zaprte, promet pa preusmerjen na regionalne ceste. 

Fotografija je simbolična.

Ob 22.57 uri so bili policisti PU Koper obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Senožečami in Razdrtim. 28-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Kranja je z veliko hitrostjo vozil iz smeri Senožeč proti Razdrtemu in trčil v pred njim vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni državljan Nemčije. Ob trku so deli vozil poškodovali še počitniško prikolico, pripeto na osebni avtomobil, ki ga je vozil 49-letni Nemec. 36-letna sopotnica v vozilu 43-letnega Nemca je bila v nesreči lažje telesno poškodovana. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola. Obveščena je bila državna tožilka, ki je naročila, da se za voznika poda kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje, preiskovalna sodnica pa je za voznika odredila strokovni pregled. Zaradi nesreče je bila avtocesta zaprta do 3.55 ure.

Ob 18.48 uri so bili policisti obveščeni še o eni prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Povir. Policisti so ugotovili, da se je 51-letni voznik avtobusa državljan Makedonije vključeval na avtocesto iz smeri BS Povir v smeri Italije in pri tem izsili prednost 57-letnemu državljanu Poljske, ki je vozil tovorno vozilo s priklopnikom in trčil v omenjeni avtobus. Na avtobusu jo bilo 40 potnikov, ki pa niso bili poškodovani. Obveščena je bila državna tožilka, ki je naročila, da se nesreča obravnava kot prekršek. Policisti so povzročitelja oglobili, avtocesta v smeri Italije pa je bila zaprta do 00.16 ure.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija