VANDALI UNIČILI RAZSTAVO V MALI LOŽI: Le dan po odprtju ukradli več fotografij

Koper

Potem ko je koprska občina minuli četrtek v Mali loži odprla razstavo fotografij z naslovom Razglednice Kopra, je bila ta že naslednji dan tarča vandalov. Ti so v petek ukradli številne fotografije, ki so krasile obnovljen objekt pod volti Pretorske palače. Občina je že podala prijavo policiji proti neznanemu storilcu, vzpostaviti pa namerava tudi dodaten videonadzor.

Mestna občina Koper je pred tedni temeljito prenovila Malo ložo pod volti Pretorske palače, v obnovljenem objektu pa pripravila prvo razstavo z naslovom Razglednice Kopra. Gre za preplet fotografij morja, mesta in podeželja v koprski občini, ki so jih v svoje objektive ujeli fotografi Ivan Andrejić, Jaka Ivančič, Jaka Jeraša, Nina Kurnik in Ubald Trnkoczy.

A so vandali že dan po odprtju razstave, torej v petek, odtujili 14 razstavljenih fotografij. Občina je dejanje prijavila policiji, ki bo v okviru postopka pregledala posnetke nadzornih kamer v bližnji okolici. 

"Mestna občina Koper bo za zagotovitev večje varnosti v Mali loži vzpostavila dodaten videonadzor," so sporočili z občine in dodali, da  dejanje vandalizma obsojajo, "saj s takimi dejanji storilci povzročajo neposredno škodo občini in ugledu Kopra, mesta, ki velja za eno najbolj varnih, prijetnih in urejenih".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  29 .07. 2020 ob  08: 02
Da je v Kopru več vandalizma in kraj, je tudi meni bilo jasno, ko so mi ukradli otroški nahrbtnik, sedež s kolesa in del nosilca za kolo z strehe avtomobila. In to je vse v roku par dni. To se prejšnja leta ni dogajalo. Tu bi morala biti policija bolj prisotna v mestu, kajti zelo malo jih je videti, le kje se skrivajo?
pajade |  28 .07. 2020 ob  20: 51
10
Golazen, ki jo zalagamo z metadonom in živi od socialne podpore se nam zahvaljuje na tak način...
galeb |  28 .07. 2020 ob  19: 18
21
Sicer vsega obsojanja vredno in upam, da storilce dobijo. Ampak postaviti nekaj takega brez ustreznega nadzora, je pa tudi skregano z zdravo pametjo. Meni, kot čisto laični osebi, ne bi prišlo kaj takega na kraj pameti. VEDNO se najdejo osebki, ki uživajo, da uničujejo, kradejo in delajo škodo... Te slike, skrite pod voltom in brez nadzora, so se jim kar same ponujale in z njimi so opravili za malo malico. Mislim... Saj ni res, pa je.