V IZOLO MED DRUGIM PRIHAJA GIBONNI: To je program prireditev, ki so jih pripravili za to poletje (VIDEO)

Izola

V Izoli so danes predstavili program poletnih prireditev. Organizatorja, Občina Izola in Center za kulturo, šport in prireditve Izola, sta med drugim izpostavila koncert hrvaškega pevca Gibonnija v Letnem kinu Arrigoni, pa Ribiški praznik, ki se tokrat v mesto vrača "po starem". Med prizorišči, ki bodo nudila program za vse generacije in okuse, so še Park Pietro Coppo, Lonka, Sončno nabrežje, Veliki trg, Manziolijev trg in Ljubljanska ulica.

Uvodoma je izolski župan Danilo Markočič na predstavitvi poletnega dogajanja v mestu dejal, da verjame, da je s covidom konec in bomo "zdaj spet zaživeli". Tako že kažejo številke obiskov Izole, ki so letos še boljše kot pred epidemijo. "Izola pa ne živi le zaradi prireditev, veliko delamo na sami urejenosti mesta. Držimo se zavezanosti, da je Izola zelena destinacija," je ob tem dodal župan in tako namignil, da bodo tudi letošnji dogodki potekali "brez plastike".

Markočič je pojasnil še, da sta korona čas in koriščenje bonov pokazala, da mesto potrebuje dogodke, ki pa niso namenjeni le gostom, temveč tudi občankam in občanom. Zato so na občini objavili anketo, v kateri so Izolane spraševali, kakšen Ribiški praznik si želijo. Kar 95 odstotkov jih je izrazilo željo, da naj se dogodek odvije "po starem". Tako se za Praznik vračajo tradicionalna prizorišča in ponudba. "Edino vola ne bomo pekli, bodo pa zagotovo sardele in druge ribe," se je ob tem pošalil župan.

Prenos Regional

Prenos Regional

Posted by Regional on Wednesday, May 25, 2022

Branislava Lipar iz CKŠP je pojasnila, da so pri oblikovanju poletnega programa prireditev zasledovali cilj, da zadovoljijo čim širšo publiko oziroma okuse. Za uvod bodo pripravili Praznik vina, oljk in rib, ki bo 10. in 11. junija v starem mestnem jedru. V okviru dogodka bodo razglasili tudi zmagovalce razpisa za županovo vino in olje ter zmagovalce festivala Zlata oljčna vejica. Skupaj z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper pa organizirali predavanja Spoznajmo oljčno olje. Manjkal ne bo niti pester glasbeni program.

Letni kino Arrigoni bo gostil festival Kino Otok, različne glasbene in tudi gledališke dogodke. Organizatorji so izpostavili koncert Vlada Kreslina in Malih bogov, opero Carmen, Gibonnija, Raven z elektro opero; Pankrti prihajajo v sodelovanju z Izola mjuzik fest. Na Manziolijevem trgu dogodke prirejajo skupaj z italijansko narodno skupnostjo. Nastopili bodo Gianni Rijavec, Samuel Lucas, Aka Neomi.

Dogajanje v Ljubljanski ulici bo vsak četrtek, od srede do nedelje pa v Parku Pietro Coppo, kjer bodo tudi otroški program, stand up-i, pa predstavitve mladih avtorjev. Med zvenečimi in domačimi glasbenimi izvajalci so izpostavili Žigo Rustjo, Jana Baruco, Jureta Lesarja, Leana Kozlarja Luigija ter Etienna & Tempero.

Ribiški praznik bo ponudil dve osrednji prizorišči, na Lonki bo program "bolj ljudski", na Velikem trgu pa rokerski. V parku bo otroški program, na Sončnem nabrežju tržnica, na severnem pomolu, v kolikor bo končan, pa pomol okusov. Dogodek bo spremljal tudi športni progam z veslaško in jadralno regato ter krstom mladih jadralcev in veslačev.

"Verjamem, da nas čaka veliko, vroče in pestro poletje," je ob tem dejala Liparjeva, Erik Toth iz CKŠP pa je dodal, da so na programu sešteli čez 150 dogodkov, kar pomeni, da bo poletje zares pestro.

Ob koncu je Dean Kocjančič iz Turističnega združenja Izola predstavil še nekaj turističnih kazalnikov. "Če sklepamo po prvih štirih mesecih, se nam obeta obetavna turistična sezona," je dejal, letos namreč beležijo že več prihodov in nočitev kot v letu 2019. Med tujimi gosti prevladujejo Avstrijci, sledijo Italijani, Nemci in Madžari. "Upamo, da se bo sezona tako kot lani podaljšala krepko v jesen," je še dodal Kocjančič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  25 .05. 2022 ob  15: 25
Samo da ne bo kot v Marezigah....:-))))
anton |  25 .05. 2022 ob  12: 31
11
... dokler ne ispraznite mandrača "pločevine"-beri vozil in uredite zgodovinski center kot ga imajo vse turistične občine, vsi dogodki izgubijo na "dodani vrednosti", še največ pa izolani ...