V ZAPRTEM DELU LOKALA STREGLA 12 GOSTOM: 'Poredna' natakarica v priporu

Kronika

Zagrebška policija je potrdila, da so kazensko ovadili 22-letno natakarico, ki je v notranjosti ene zagrebških gostiln stregla 12 gostov, čeprav gostinski lokali zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom obratujejo zgolj na terasah. Po končani preiskavi so 22-letnico priprli, je še potrdila policija.

Kriminalisti so natakarico ovadili zaradi suma kaznivega dejanja širjenja in prenosa nalezljivih bolezni. V soboto zvečer so namreč policisti ugotovili, da gostinski lokal obratuje v zaprtem delu. V lokalu je bilo 12 gostov, ki jim je 22-letnica omogočila vstop ter jim stregla pijačo, kar je v nasprotju z odločitvijo nacionalnega štaba civilne zaščite o protikoronskih ukrepih, je danes sporočila zagrebška policijska uprava na svoji spletni strani.

Hrvaška policija je od konca novembra lani, ko so zaradi epidemije covida-19 začasno prepovedali delovanje gostinskih lokalov, vložila več deset kazenskih ovadb proti lastnikom lokalov, ki so stregli svoje goste v lokalih na različnih koncih države. Kršenje ukrepov se je nadaljevalo tudi po 1. marcu, ko so vsem gostinskim lokalom omogočili obratovanje na terasah, če jih seveda imajo. Gostje lahko vstopijo v notranjost gostinskega lokala samo zaradi uporabe toaletnih prostorov, pri čemer je obvezna uporaba obrazne maske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija