V VSEH OBALNIH OBČINAH JE TEDENSKI PRIRAST OKUŽB NEGATIVEN! Morda bomo kmalu deležni usmiljenja vlade

Slovenija

V četrtek so v Sloveniji opravili 5222 PCR testov in pri tem potrdili 770 okužb z novim koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb je 689, je vlada sporočila na Twitterju. Tedenski prirast okužb se je po podatkih covid sledilnika zmanjšal v vseh obalnih občinah.

V bolnišnicah se zdravi 437 covidnih bolnikov, od tega jih 84 potrebuje intenzivno zdravljenje. V četrtek je umrlo osem covidnih bolnikov. V četrtek so tako potrdili 90 okužb manj kot dan poprej, umrla sta dva bolnika manj. Prav tako se v bolnišnicah zdravi 16 covidnih bolnikov manj kot dan poprej, šest bolnikov manj potrebuje intenzivno zdravljenje. Delež pozitivnih PCR testov je v četrtek znašal 14,7 odstotka, kar je za 0,2 odstotne točke manj kot v sredo. V četrtek so iz bolnišnice odpustili 42 covidnih bolnikov.

Pogoj števila hospotaliziranih covidnih bolnikov za prehod države v rumeno fazo sproščanja ukrepov je torej že dosežen, ni pa še dosežen pogoj glede tedenskega povprečja potrjenih okužb. Da bi prešli v rumeno fazo, se mora povprečje spustiti pod 600. Trenutno sedemdnevno povprečje znaša 689, še dan prej je znašalo 705.

Obalno-kraška regija

V Kopru se je tedenski prirast okužb zmanjšal za 40,0 odstotkov, v Izoli za 29,9 odstotkov, v Ankaranu za 60,0 odstotkov in v Piranu za 40,0 odstotkov. Skupno število aktivnih okužb na Obali po zadnjih podatkih covid sledilnika znaša 672

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  13 .03. 2021 ob  20: 12
Saj nam prav nič ne manjka ,če je naša regija še naprej zaprta...manjka celincem ne pa nam,ki prav lepo uživamo v miru..tako ,da vlada se nas ne rabi usmilit.
Istriano |  13 .03. 2021 ob  08: 11
Če v Istri vsi hkrati prenehamo plačevati davke, bomo takoj dobil iz Ljubljane vse, kar hočemo. Avtocesta iz Kopra do hrvaške meje bo narejena v par mesecih. Poskusite in boste videli rezultate.