V VLADI PRVE ITALIJANSKE PREMIERKE BO ŠEST ŽENSK: Kaj je Melonijevi sporočil Golob?

Svet

Premier Robert Golob je čestital Giorgii Meloni, ki je danes v Rimu prisegla kot prva italijanska premierka. Izpostavil je tesne medsosedske odnose med Italijo in Slovenijo ter izrazil željo, da nadaljujemo po tej poti.

"Čestitam Giorgii Meloni ob imenovanju za predsednico Sveta ministrov Italije. Slovenijo in Italijo družijo tesni medsosedski odnosi, zlasti glede varovanja pravic slovenske manjšine v Italiji in italijanske v Sloveniji. Želim si, da nadaljujemo po tej poti," je dejal Golob.

Vodja postfašističnih Bratov Italije Melonijeva je danes v Rimu prisegla kot prva italijanska premierka. Skupaj z njo so v Kvirinalu prisegli tudi ostali člani nove desne vlade. V novi vladi je 24 ministrstev, od tega jih bodo šest vodile ženske.

Novi italijanski premierki so danes že čestitali številni politični predstavniki, med drugim ameriški predsednik Joe Biden, predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel, pa tudi voditelji več držav članic EU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija