V VČERAJŠNJIH NESREČAH KAR TRIJE POŠKODOVANI: Poleg Strunjana je počilo še v Kopru in Izoli

Kronika

V četrtek ob 15.20 sta v Izoli trčila 21-letna voznica osebnega avtomobila in 55-letni voznik motornega kolesa s sopotnico. Sopotnica je bila v trčenju lažje poškodovana. Voznici avtomobila so policisti izdali plačilni nalog zaradi polkrožnega obračanja v stoječi koloni, vozniku motornega kolesa pa zaradi prehitevanja stoječe kolone preko polne črte, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Ob 16.34 je prišlo do trčenja v Kopru. Prometno nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročil voznik osebnega avtomobila iz Kopra, ki je trčil v levi bok vozila, ki ga je vozil Izolan po prednostni cesti iz smeri Šmarske proti Olmu. Tega je po trčenju odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avto drugega Koprčana. V nesreči sta bili lažje poškodovani dve osebi. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13.43 pa so bili koprski policisti obveščeni o verižnem trčenju v Strunjanu, v katerem so bila udeležena štiri vozila.

Hrvaški voznik tovornjaka se je s ponarejanjem skušal izogniti plačilu cestnine

V četrtek ob 11.43 je 55-letni državljan Hrvaške želel izstopiti iz Slovenije s tovornim vozilom na mejnem prehodu Starod. Policisti so ugotovili, da je tovor namenjen v Zagreb, voznik pa je na listini o tovoru ponaredil mesto razkladanja tovora na Reko. S tem dejanjem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila cestnoprometnih predpisov (omejitev prometa – lokalni promet). Izrečena mu je bila globa zaradi kršitve zakona o cestah, zaradi ponarejanja listine pa mu sledi tudi kazenska ovadba.

Požar z veliko materialno škodo

Na Belskem je ob 16.30 zagorela industrijska hala. Po prvih ugotovitvah gre za veliko materialno škodo. Nevarnih snovi ni bilo, kriminalisti pa bodo danes, po pogašenem požaru, opravili ogled kraja.

Alkohol

V Ilirski Bistrici so policisti zvečer ustavili 41-letnega domačina, ki za vožnjo avtomobila nima vozniškega dovoljenja. Odrejen alkotest je pokazal 0,43 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven. Sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 22.53 je očividec obvestil koprske policiste, da na avtocesti od Kozine proti Divači pelje osebni avto, katerega voznik je očitno pod vplivom alkohola, saj vijuga z vozilom od leve proti desni in vozi z zmanjšano hitrostjo (približno 60 km/h). Policisti so ga izsledili na Risniku. 47-letnemu vozniku iz okolice Nove Gorice so odredili alkotest, ki je pokazal 0,64 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog, ker je vozil s tujimi registrskimi tablicami (izposojenimi), vozilo ni zavarovano in neregistrirano. Registrske tablice so mu zasegli, prav tako tudi vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Kraje

V Portorožu je nekdo z jadrnice, privezane v kanalu Fazan, ukradel izvenkrmni motor Yamaha, vreden 2000 evrov.

V Portorožu je nekdo ukradel skuter Piagio ZIP, reg. št. KP 6A-C6, v Piranu pa skuter znamke Piaggio Zip, reg. št. KP 6L-S9.

Ilegalne migracije

Od četrtka od 6. ure do danes do 6. ure so na območju PU Koper prijeli pet ilegalnih pribežnikov, in sicer po enega s sirskim in nepalskim državljanstvom ter tri z afganistanskim.

V zadnjih 24 urah na Koprskem 58 nujnih primerov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 179 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali osem tatvin in dve poškodovanji tuje stvari. Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v osmih primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija