V TRSTU ZAENKRAT MIRNO: Le peščica protestnikov, nekateri so na ulicah prenočili (VIDEO)

Trst

Danes naj bi se v Trstu odvil veliki protest, tako imenovani "vroči petek". Po prvih napovedih naj bi se na ulicah zbralo več tisoč protestnikov, ki nasprotujejo uvedbi pogoja PCT. A petkovi protesti so bili kasneje, "na vrat na nos", preklicani. Kakšno je trenutno stanje na ulicah?

Kot danes poroča Primorski dnevnik, je stanje na Velikem trgu in nasploh po Trstu zaenkrat mirno.

Na trgu se je zbralo približno 20 protestnikov, nekateri izmed njih so tam tudi prenočili.

Na Velikem trgu ob 9.00 le peščica protestnikov (FOTODAMJ@N) Več v članku/Vai all'articolo https://www.primorski.eu/trzaska/na-velikem-trgu-le-pescica-protestnikov-video-BM961388 Alle 9.00 in Piazza Unità una ventina di manifestanti (FOTODAMJ@N)

Objavil/a PrimorskiD dne Petek, 22. oktober 2021

Zaradi velikega pričakovanja današnjega protesta, naj bi bilo danes ob 9. uri na "prizorišču" celo več novinarjev kot protestnikov.

Kot je sinoči pojasnil glasnik odbora Stefano Puzzer, so se za preklic protesta odločili, ker naj bi bilo v Trst namenjenih "več sto ljudi, ki hočejo pokvariti vse naše napore in zvrniti krivdo na Odbor 15. oktober".

Na praznem Velikem trgu danes zjutraj več novinarjev kot protestnikov (FOTODAMJ@N) In una Piazza Unità quasi deserta stamattina più giornalisti che manifestanti (FOTODAMJ@N)

Objavil/a PrimorskiD dne Petek, 22. oktober 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija