V TEM STANOVANJU JE POTEKALA VELIKA GEJEVSKA ORGIJA: Med udeleženci tudi estonski diplomat

Svet

Nezakonite petkove zasebne zabave v središču Bruslja se je udeležil tudi estonski diplomat, je danes sporočilo estonsko zunanje ministrstvo. Zabavo, ki so jo belgijski mediji označili za orgijo, je policija prekinila zaradi kršenja protikoronskih ukrepov. Na zabavi je bil sicer tudi evropski poslanec madžarskega Fidesza.

Leva fotografija je simbolična, na desni je Jozsef Szajer.

Estonsko zunanje ministrstvo je danes za tamkajšnje medije potrdilo, da je bil estonski diplomat po lastnih navedbah v petek zvečer na zabavi v Bruslju in da ga je zaradi kršenja protikoronskih ukrepov bruseljska policija pridržala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Četudi se je diplomat zabave udeležil zasebno, je "obžalovanja vredno", da se oseba ni držala omejitev, ki veljajo v Belgiji, je povedala tiskovna predstavnica ministrstva Aari Lemmik. Drugih podrobnosti o primeru ni podala.

Fotografija je simbolična.

Belgijska policija je v petek zvečer v središču Bruslja zaradi kršenja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prekinila zabavo. Po podatkih tožilstva so v enem od stanovanj policisti ujeli okoli 20 moških, ki so jih zaradi kršenja pravil oglobili z 250 evri. Dva sta dejala, da sta diplomata.

Eden od njiju je bil evroposlanec iz vrst madžarske vladajoče stranke Fidesz Jozsef Szajer, ki je v torek sporočil, da se je udeležil zabave. Odstop z mesta evropskega poslanca je napovedal že v nedeljo. Medtem je zapustil tudi že Fidesz.

Vodja Fidesza in madžarski premier Viktor Orban je danes njegova dejanja označil za "nesprejemljiva". Poudaril je, da to ni v skladu z "vrednotami naše politične družine", so sporočili iz Budimpešte.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  03 .12. 2020 ob  19: 04
IN NA ŽURKI NI BLO PIG FEJSA MAHNIČA IN ZVERA ? SRAMOTA DA NISO BILI VABLJENI. VERJETNO BO SLEDIL OPOZORILNI TWIT
hribi |  03 .12. 2020 ob  11: 12
Vrednote ritopikov? Prej gre za veliko hinavščino in sprenevedanje. Spomimo se, kako je Haider napadal homoseksualce v Avstriji potem pa po njegovi smrti ugotovijo, da je redni obiskovalec gay zabav v Avstriji