V "SLOVENSKI SIBIRIJI" ZJUTRAJ NAMERILI -15 STOPINJ: Kaj nam bo vreme naklonilo v prihodnjih dneh?

Slovenija

Današnje jutro je bilo ponekod zelo mrzlo. Na nekaterih meteoroloških postajah je bilo v preteklih dneh že hladneje, na nekaterih pa je bilo najhladneje danes, so pojasnili na Agenciji RS za okolje (Arso). Najhladneje je bilo v Novi vasi na Blokah kjer so izmerili -16 stopinj Celzija. Od petka bodo jutra večinoma toplejša. Danes bo sicer pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo zvečer ponehala. Ponekod na Koroškem bo del dopoldneva še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižjo temperaturo v državi so danes izmerili še v "slovenski Sibiriji", na Babnem Polju, in sicer -15 stopinj Celzija. V Novi vasi na Blokah in Iskrbi pri Kočevju se je temperatura spustila na -14,5, v Logatcu pa na -14. V Ratečah so termometri pokazali -13,5, v Zgornji Radovni -13, v Kočevju pa -12 stopinj, so še sporočili z Arsa.

Danes v višinah doteka toplejši zrak, v petek bo nad nami najtoplejši, zato bo nastal temperaturni obrat. Zato bodo jutra od petka dalje večinoma toplejša. Tudi dnevne temperature bodo višje, zlasti nekoliko višje ter na pobočnih sončnih legah.

Po napovedi Arsa bo hladneje po kotlinah, zlasti tam, kjer bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Zaenkrat kaže na ponovno izrazitejšo ohladitev proti koncu prihodnjega tedna. Suhemu vremenu zaenkrat ni videti konca.

Na Primorskem se bo ogrelo na 13 stopinj

V petek bo jasno, po nižinah v notranjosti bo zjutraj nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem in na sončnih pobočjih v nekoliko višjih legah do 13 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika

Nad zahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo danes v višinah nad naše kraje začel pritekati postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Pretežno jasno bo, predvsem v celovški kotlini bo zjutraj in dopoldne nizka oblačnost. Burja ob severnem Jadranu bo danes zvečer ponehala.

Biovreme

Danes in v petek bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden in vzpodbuden.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija