V SB IZOLA ČEZ POLETJE DODATNE OPERACIJE: Zdravnike iščejo v drugih bolnišnicah

Izola

Splošna bolnišnica Izola je v prvem polletju poslovala ustaljeno. Po poročanju Radia Koper je beležila presežek, a z upoštevanjem proračunskih sredstev, ki jih še ni prejela. Realizacija je slabša od načrtovane, vendar bodo skušali zaradi epidemije skrajšani program nadomestiti poleti. Soočajo se tudi s pomanjkanjem kadra v zdravstveni negi.

S pomanjkanjem kadra se bolnišnica sicer sooča že več let, je poročal radio. Po navedbah predsednice sveta zavoda Maje Praček zdravnike še nekako uspejo pridobiti iz drugih bolnišnic, na ravni zdravstvene nege pa interesa ni.

Finančno stanje bolnišnice je sicer stabilno, presežka prihodkov nad odhodki pa je sicer manj kot v preteklih obdobjih. Bolnišnica tako po besedah Pračkove posluje pozitivno, presežek pa znaša okoli 170.000 evrov, a z upoštevanjem proračunskih sredstev, ki jih bodo še prejeli. Gre za sredstva iz proračuna in sredstva za nabavo osebne varovalne opreme.

Kljub izpadu zaradi novega koronavirusa je realizacija programa izolske bolnišnice trenutno 83-odstotna, kar predsednica sveta ocenjuje kot zadovoljivo. Bolnica je namreč maja in junija že začela z realizacijo posebnih programov in dodatnimi operacijami in si tako želi doseči realizacijo, ki je bila sprva začrtana, je še poročal Radio Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija