V PRISTANIŠČU ZASEGLI 30 TON TOBAKA: Davčno blagajno so hoteli 'oropati' za 5 milijonov evrov

Trst

Carinska uprava in finančna policija iz Trsta sta zadali pomemben udarec v boju proti nedovoljeni trgovini. V tržaškem pristanišču so zasegli 30 ton tobaka tuje proizvodnje, ki je priplul na ladji iz Malavija in je bil namenjen za italijanski trg. S tihotapljenjem so skušali utajiti več kot pet milijonov evrov carinskih pristojbin.

Cariniki in finančni policisti so odkrili nepravilnosti v ogromni pošiljki "razsutega" tobaka, ki je bil začasno vpeljan v skladišče na prosti točki v Trstu. V predloženi dokumentaciji je bil prepeljani izdelek razvrščen kot "tobačni odpadek", zaradi česar ni zavezan trošarini, a se je ob prvem fizičnem pregledu izkazalo, da tobak ne potrebuje nadaljnje predelave, piše Trieste Prima.

V primeru, da bi bil tobak sproščen v porabo na prostem trgu, bi bila italijanska davčna blagajna oškodovana za pet milijonov evrov.

Dva turška državljana, odgovorna kot upravitelja in referenčna delničarja gospodarskega subjekta, ki je v Trst poslal tobak, sta bila ovadena zaradi kaznivega dejanja poskusa hudega tihotapljenja tobaka tuje proizvodnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
4ugoketo |  20 .01. 2022 ob  09: 44
-1
hi, mi ki to reč kupujemo, ne plačujemo državi davke.
utaja davkov, ccc...
na ja
neki minister je pred časom govoril o davkih.... po telefonu...
če poslušate nasvete politike....