V PRIMORSKI BOLNIŠNICI VZPOSTAVILI COVID-19 NEGOVALNI ODDELEK: Namenjen začasni namestitvi starejših

Slovenija

V šempetrski bolnišnici so vzpostavili negovalni covid-19 oddelek, ki je namenjen zdravstveni negi oskrbovancev socialnovarstvenih zavodov, ki so jim potrdili okužbo s koronavirusom, a ne kažejo simptomov. V oddelku bodo nameščeni začasno, dokler v domu ne vzpostavijo rdeče cone, je povedal v. d. direktorja bolnišnice Ernest Gortan.

Ob tem je Gortan zatrdil, da doslej še niso sprejeli nobenega takega oskrbovanca. Medtem pa so v četrtek na ministrstvu za zdravje dejali, da so v šempetrski bolnišnici sprejeli osem takih oskrbovancev iz vipavskega doma za starejše občane.

Sicer pa se stanje v edinem severnoprimorskem domu starejših, kjer so potrdili okužbo z novim koronavirusom, v Centru starejših Pristan v Vipavi umirilo. V zadnjih dneh niso zabeležili nobenega stanovalca ali zaposlenega, ki bi se na novo okužil, je povedal direktor centra Martin Kopatin.

Trenutno je okuženih 24 ljudi iz doma, od tega 15 stanovalcev, osem zaposlenih in en zunanji sodelavec. Vsi se dobro počutijo, tudi stanovalci, ki so jih prepeljali v bolnišnice, ter sedem nastanjenih v rdeči coni v centru. V bolnišnici sicer do nadaljnjega ostaja sedem stanovalcev centra, od tega so jih pet sprejeli na infekcijski kliniki v Ljubljani, dva pa so prepeljali v mariborski UKC.

Ob koncu tega tedna ne bodo opravili novih testiranj, pač pa bodo po dogovoru z epidemiologom ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene ob koncu prihodnjega tedna. Ob tem pa upajo, da bodo prvi stanovalci in zaposleni tudi ozdraveli in zapustili rdečo cono ali bolnišnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija