V POSTOJNI ZMAJ 'MA MLADE: Pestro dogajanje za konec poletja

Slovenija

V Postojni se danes začenja 23. poletni kulturni festival Zmaj 'ma mlade, ki bo do 1. septembra ponudil obilo kulturnega, športnega in zabavnega programa. Festival bodo ob 18. uri odprli z otvoritvijo razstave Čar lesa v Notranjskem muzeju, ob 20.30 pa bo sledil koncert glasbene skupine Radio Zastava na osrednjem postojnskem trgu.

Na koncertnih odrih se bodo na letošnji izdaji festivala predstavile še italijanska skupina Ottone Pesante, skupine Bakalina Velika, Prizma, Katalena, Norton, dueta Zale in Gašperja ter The Hunting Dogs, Coloured Sweat s pihalnim orkestrom Ilirske Bistrice, Orlek, za konec pa še Ante Upedanten banda, so zapisali na spletni strani festivala.

Ljubiteljem gledališča bosta poleg tradicionalnega Večera stand up komedije na ogled še monokomedija Admirja Baltića Slaba družba, pohodna ulična predstava Teater Kvelb Nautrilus ZUM, akrobatska predstava Minerva in plesna predstava Oni.

V času festivala bo v avli SAZU na ogled tudi razstava likovnih del Urške Jurič z naslovom En črn plašč in kreativni dogodek Na glinenem robu besed.

Festival bo ponudil tudi obilo dogajanja s kinopredstavami, različnimi delavnicami, športnimi dogodki in programom za otroke.

Letos bodo festival prvič nadgradili s čezmejnim sodelovanjem. V sklopu projekta PRIMIS - Večkulturno popotovanje med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin bo rdeča nit festivalskega dogajanja sledila predstavitvi kulturne in jezikovne pestrosti, ki je unikatna za območje med Slovenijo in Italijo. Zato bodo s svojimi nastopi kulturno ustvarjanje predstavile skupine iz Trsta, Vidma,... celotno festivalsko dogajanje pa bo svoj vrhunec doživelo prav na zaključku Festivala 1. septembra.

Festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno pripravljajo številni prostovoljci, ki verjamejo, da bi bila Postojna brez Zmaja pusta in brez svoje prave poletne podobe. Organizatorji si želijo, da bi festival ostajal zvest temu, da vsakemu obiskovalcu ponudi nekaj za prijetno in zabavno preživljanje poletnih dni v Postojni.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija