V PORTOROŽU TEHNOLOŠKO IN POSLOVNO OBARVANE VSEBINE: NT konferenca privablja tisoče udeležencev

Piran

Slovenska podružnica tehnološkega velikana Microsoft bo danes v Portorožu uradno odprla letošnjo izvedbo tehnološko-poslovnega dogodka NT konferenca. Tridnevni dogodek, ki se je začel že v torek, šteje za največjo slovensko tehnološko-poslovno konferenco. Lanska izvedba je pritegnila več kot 2300 udeležencev, ki so prisluhnili 140 predavateljem.

Udeležence današnjega plenarnega dela konference bo kot osrednji govorec nagovoril svetovno priznani profesor filozofije in etike informiranja na univerzi v Oxfordu Luciano Floridi, sicer direktor laboratorija za digitalno etiko pri Internetnem inštitutu Oxford in sodelavec na univerzi Exeter. Poleg njega bosta med uvodnimi govorniki tudi regionalna generalna direktorica Microsofta Anke Den Ouden in predsednik slovenske vlade Marjan Šarec.

NT konferenca že tradicionalno ponudi mešanico tehnološko in poslovno obarvanih vsebin, s čimer po eni strani cilja na strokovnjake s področja informacijskih tehnologij, po drugi strani pa na odločevalske kadre v podjetjih in organizacijah, katerih odločitve so v času vseprisotne digitalne preobrazbe vse bolj neločljivo povezane z informacijskimi tehnologijami (IT).

Poslovno obarvani del vsebin NT konference je združen v sklop NTK Poslovni dan, ki bo na sporedu danes in bo veliko pozornosti namenil hitro razvijajočim se tehnologijam s področja umetne inteligence. Na to temo bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo spregovorili predstavniki lokalnih podružnic nekaterih največjih globalnih tehnoloških podjetij - Michele Leonardi iz IBM, Medeja Lončar iz Siemensa, Rok Magister iz SAP in Robert Trnovec iz Microsofta.

Tekom celotne konference bodo na sporedu tehnološka predavanja in delavnice, razdeljene v različne zahtevnostne stopnje. Osredotočene bodo na rešitve izpod okrilja tehnološkega velikana Microsoft ter njegovih partnerjev. Gre za rešitve in tehnologije, kot so Windows 10, Windows Server 2019, Office 365, Exchange 2019, SQL Server 2019, SharePoint 2019, Power BI, Azure idr.

Na sporedu je tudi panelna tehnološka razprava na temo kibernetske varnosti, na kateri bodo svoje znanje in pogled na to problematiko delili vodja nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT Gorazd Božič, certificirani etični heker Milan Gabor in slovenski strokovnjak za področje varnosti v Microsoftovih okoljih Miha Pihler.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija