V OSNOVNOŠOLSKIH KLOPEH VSI UČENCI: Ostalim so se pridružili še šolarji iz 6., 7. in 8. razredov

Slovenija

V šolo se danes po dveh mesecih in pol šolanja na daljavo zaradi epidemije covida-19 vračajo še učenci 6., 7. in 8. razredov, ki se bodo tako pridružili učencem prve triade in devetošolcem. Od ponedeljka oddelkov ne delijo, a še naprej veljajo splošni higienski ukrepi.

Šole so se tako kot vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v državi zaradi epidemije novega koronavirusa zaprle sredi marca ob njeni razglasitvi. Namesto klasičnega pouka je pouk tudi za osnovnošolce potekal na daljavo. Z rahljanjem protikoronskih ukrepov oz. s preklicem epidemije covida-19 se je tudi v osnovne šole začelo vračati življenje. Tako so se v osnovne šole 18. maja najprej vrnili učenci od 1. do 3. razreda, 25. maja pa še devetošolci. V ponedeljek so se v šolske klopi vrnili še učenci 4. in 5. razredov.

Od ponedeljka oddelkov v osnovnih šolah ne delijo, še naprej veljajo splošni higienski ukrepi. Po besedah direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka učencem v razredu ni treba nositi mask, učiteljem pa svetuje, naj jo nosijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija