V NEDELJO 300 TESTIRANJ: Odkrite štiri nove okužbe s koronavirusom

Slovenija

V nedeljo so ob 300 testiranjih odkrili štiri nove okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnici je bilo osem oseb s covidom-19, med njimi nihče na intenzivni negi, prav tako nihče s to boleznijo ni umrl, je vlada sporočila na Twitterju.

V Sloveniji so doslej potrdili skupaj 1585 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je skupaj 111 ljudi s covidom-19.

V nedeljo so nove primere okužb z novim koronavirusom potrdili v zgolj dveh občinah - eno v Ljubljani in tri v občini Ravne na Koroškem. S tem se je slednja uvrstila med 27 občin, v katerih so doslej potrdili deset ali več primerov okužb. Primere okužb so sicer doslej potrdili v 157 občinah. Na Ravnah na Koroškem so en primer okužbe potrdili že tudi v soboto. Takrat so tri primere potrdili v občini Koper, po eno novo okužbo pa v Škofji loki, na Škofljici, Grosupljem, Kanalu in Mariboru.

Med drugim so okužbo s koronavirusom v minulih dneh potrdili pri dveh učencih različnih oddelkov v Osnovni šoli Škofljica. Kot je razvidno iz objave na spletni strani šole, je bilo vodstvo šole o tem obveščeno v četrtek in je takoj obvestilo vse starše. Ravnatelj Roman Brunšek je danes pojasnil, da učenca prihajata iz iste družine, za njune sošolce pa so odredili karanteno, prav tako za nekaj učiteljev, ki so bili dlje časa z njimi v oddelku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija