V modi spet retro videz?

Lepota

Globoko smo že zakorakali v poletje. Nekateri so počitnice že izkoristili, spet drugi na oddih še čakamo. V prijetnih poletnih mesecih so večeri dolgi in izgovorov za druženja je veliko. Poletna moda dovoljuje širok spekter lepih kombinacij. Med njimi je tudi retro slog in za vse, ki se želite igrati z ustvarjanjem make up-a, poglejmo v naslednjih vrsticah posebno idejo, s čimer bi ustvarili prav tak videz. Poskušajmo skočiti nazaj v čas in se počutiti kot prava diva iz časov naših babic.

Make up je zaznamovan predvsem s poudarjenim črnim eyelinerjem, umetnimi trepalnicami in zapeljivimi rdečimi usti. Tiste, ki ste bolj svetlopolte, boste v teh barvnih kombinacijah v ospredju, ta tehnika pa ne odpade niti za temnopolte.

Najprej uporabite na obrazu lahko tekočo podlago, nato nanesite tanko plast  pudra v prahu. Sledi nevtralno senčilo čez celotno veko do loka obrvi, tako da dosežemo videz svetlega, odprtega očesa. Na premični del veke nanesemo še svetlejši odtenek, nato senčilo v malenkost temnejši pastelni barvi v loku med premično in fiksno veko, vse do zunanjega dela. S tem ustvarimo učinek senčenja v zunanjem kotu.

Na tej točki sledi eyeliner v črni barvi. Črto, ki naj bo debelejša, potegnemo čez celo veko zelo natančno in takoj nad trepalnicami. Zaključimo na zunanji strani očesa z zavihano linijo navzgor. Videti naj bo čutno in intenzivno.

Umetne trepalnice so obveza!

Uporaba umetnih trepalnic je v tem primeru obvezna. Predhodno uporabite maskaro v nekaj tankih slojih, brez pretiravanja. Priporočam kar se da mirno roko. Umetne trepalnice nanesite čim bližje liniji vaših trepalnic.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Na tanko namažite lepilo na rob trepalnic, malo več na zunanji in notranji del. Počakajte par sekund in začnite na sredini očesa. Potrudite se, da bodo trepalnice nameščene simetrično. Ne preveč ven in ne preveč v notranji del očesa.

Pomagajte si s palčko za ušesa, ki jo predhodno ostrižete na pol (uporaben je del brez vate ) in pinceto. Ne pozabite z maskaro namazati spodnjih trepalnic.

Ostanejo nam še ustnice. Z rdečim svinčnikom orišemo obrobo ustnic. Črta naj bo tanka in prefinjena, barva barvice pa ne pretemna. Izberemo enotno rdečo šminko. Po nanosu predlagam uporabo papirnate brisačke za odstranitev odvečne plasti ličila. Za bolj zabrisan in naraven videz pa lahko z blazinicami prsta potapkajte ličilo na ustnicah nežno, nikakor pa ne čez črto roba ustnic.

Pripravljene ste na prijetno večerno druženje z vašim izbranim 007. Ne pozabite na dobro voljo in koš optimizma, kajti življenje je kot ogledalo: vrne nasmeh, če mu ga namenimo!