V LUKI KOPER PET ZAPOSLENIH Z OKUŽBO: Še sedem delavcev v karanteni, kako poteka delo?

Koper

Neuradno smo izvedeli, da naj bi v Luki Koper zabeležili okužbe z novim koronavirusom, nekaj ljudi naj bi bilo v karanteni. V koprskem pristanišču so informacijo potrdili.

"V Luki Koper imamo na današnji dan pet uradno potrjenih primerov okužbe med zaposlenimi. Sedem sodelavcev pa je, v povezavi s temi primeri, prejelo odločbo o karanteni," so nam potrdili v koprskem pristanišču.

Kot so dodali, število okuženih ne ogroža normalnega izvajanja procesov dela, saj je vseh zaposlenih v družbi več kot 1600.

Na naše poizvedovanje, ali ima Luka Koper pripravljen načrt za primer, če bi prišlo do večjega števila okužb znotraj podjetja in kakšen je ta načrt, so nam na kratko pojasnili le, da imajo "podrobno izdelan načrt neprekinjenega delovanja tudi za primer epidemije".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  09 .10. 2020 ob  13: 21
Bre v luka Kopar nema kinezki bolest. Bre
Prognostik |  08 .10. 2020 ob  20: 52
18
V luki nihče ne kontrolira nošenja mask, ker nima kdo. Luški delavci mask sploh ne uporabljajo, zbirajo se pri kavnih avtomatih, kratkomalo se požvižgajo na pravila, na medsebojno razdaljo, na nošenje mask in uporabo rokavic. Edino kadar je ura za odhod domov si maske nadenejo in to samo čez usta, tako da bo še veselje, teh pet okuženih je samo začetek.