V KOPRU OPOZARJAJO NA PROBLEM: Avtobusna postaja ni mesto za ustavljanje!

Koper

Z Mestne občine Koper sporočajo, da se vozniki javnega potniškega prometa zadnje čase soočajo z vozniki osebnih vozil, ki z dolgotrajnim ustavljanjem na postajališčih onemogočajo dovoz avtobusov in otežujejo vstop ter izstop potnikov. Voznike opozarjajo, naj za daljše postanke uporabijo bližnja parkirišča, okrepili pa bodo tudi nadzor na terenu.

Največ takih primerov beležijo na postajah na Piranski cesti ob tržnici, pa tudi na nekaterih drugih postajališčih v neposredni bližini mestnega jedra.

Vozniki avtomobilov s tem onemogočajo pravilen dovoz avtobusov do primerno privzdignjenega postajališča, ki potnikom omogoča varen vstop in izstop iz vozila. Največ težav tako povzročajo starejšim in gibalno oviranim osebam, ki na avtobus vstopajo in izstopajo s pomočjo klančine.

Na občini zato voznike opozarjajo, naj svojih vozil ne ustavljajo na postajališčih. Tiste, ki avtobusne postaje uporabljajo za začasno parkiranje oziroma čakanje na sopotnike, pozivajo k uporabi bližnjih javnih parkirišč, kot so parkirišče ob tržnici, olimpijskem bazenu in pri stadionu.

Okrepili bodo tudi prisotnost medobčinskega redarstva, ki bo posebno pozornost namenilo tej problematiki, še sporočajo iz občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Milan48 |  13 .04. 2022 ob  17: 08
In zakaj skrivajo tablico na fotografiji? Saj je lep avtomobil.
foresht |  13 .04. 2022 ob  16: 39
redarji kje ste ?
20 let tihozitja |  13 .04. 2022 ob  15: 29
Poglej kolko prometa ima Mcdonaldas ki je pogruntau da ljudem je boljse ce pripeljejo z avtom dirito do sanka.
Mece se zrnje kokoskam in pol se jih podi proc.
Evo ta z avtom bi mogu naredit cel giro okoli,iskat parking,hodit peske,opet nazaj,in pol spet ven iz parkinga cakat odzadi na koga ki se mu ne odprejo vrata itd...
Ajmo redarji,prokleta obcina
vseved |  13 .04. 2022 ob  14: 40
Kaj je težko postavit tja redarja pa naj kasira?
mozartkugeln |  13 .04. 2022 ob  14: 35
Eeee ma sem skoču samo po čike v trafiko... in plačat 13 položnic... in vplačat listek za stave.. 3 sekunde kaj se buniš mona
monty |  13 .04. 2022 ob  14: 08
10
Kaj je ta pametna obcina koper zrihtala posebne parkinge za dostavo? Slika je na zeleni park..kam da pustis kombi za dostavit material? Je samo avtobusna..pa tudi naredili pot samo za bus in taxi..dajte se dostavna vozila..obupno je. Celo mesto nima niti eno dostavno parkirisce
alfa |  13 .04. 2022 ob  13: 24
20
popolnoma se strinjam z napisanim...na avtobusno postajo se lahko ustaviš le za par sekund ,lih toliko da varno "odložiš" sopotnika ali ,da ga poberaš,ne pa da ga čakaš kot mona..
Opazovalec |  13 .04. 2022 ob  13: 09
18
Jaaaa....ta Koperska čefurijada tega ne razume....sploh pa da moraš za uro parkinga dat 50 centov, ali pa celo prehoditi 200m do cilja......nezaslišano....;-)))))