V KOPRU SE JE ZAČEL FESTIVAL SODOBNE UMETNOSTI: Kaj vse ponuja? (FOTO)

Koper

V Kopru se je včeraj začel festival sodobne in intermedijske umetnosti IZIS, ki ga desetič prireja Kulturno - izobraževalno društvo Pina. Do 16. oktobra bodo v nekdanjem skladišču soli Libertas predstavili devet intermedijskih instalacij, v kletnih prostorih Bastiona pod Belvederjem pa tri zvočne instalacije in več performansov.

Festival se je začel z nagovoroma državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo Marka Rusjana in koprskega župana Aleša Bržana v Libertasu.

Letošnja izvedba nosi naslov Cevi/Pipes. Po besedah producenta festivala in predsednika Pine Boruta Jermana rdeča nit festivala "obravnava dejstvo, da naše udobje temelji na ceveh, ki dovajajo in odvajajo vse, kar je za nas potrebno vendar mora ostati nevidno".

Kot so zapisali organizatorji, bodo na festivalu prikazali izvirne, mednarodno priznane avdiovizualne in novomedijske umetnosti. Med avtorji instalacij v razstavišču Libertas so v sporočilu za javnost posebej omenili Majo Smrekar, Jonasa Joergensena, Hyle Therese Schubert, Marca Barottija, kolektiv Brida, Saro Bezovšek in Niko Erjavec. V prostorih Bastiona bodo nastopili Tilen Lebar, Simon Whetham, Octext, Oscar Recarte in Rosa Maria Vall, Andrej Kobal ter Marina Martensson.

Pred nocojšnjim odprtjem festivala z vami delimo nekaj ‘behind the scenes’ utrinkov. ???? Še malo, pa bodo festivalska prizorišča nared. Se vidimo ob 20.00 v skladišču Libertas!

Objavil/a Festival IZIS dne Petek, 23. september 2022

Festival IZIS je nastal leta 2013 na pobudo umetnikov, kulturnih producentov in pesnikov iz Istre. Deluje pod okriljem festivalske platforme projekta RUK - mreže raziskovalnih centrov na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  25 .09. 2022 ob  07: 22
A mi lahko Regional pomaga? Kako se znebiti NAGRAUŽNIH reklam za sredstva proti parazitom na Regional portalu, ko hočem prebrat članek o odprtju umetniške razstave, isto se dogaja tudi pri drugih vsebinah?