V KOPRU PRIJELI POBEGLEGA VOZNIKA: V karamboliranem vozilu zapustil 12 potnikov, eden je umrl (FOTO)

Kronika

Policisti so v petek na železniški postaji v Kopru prijeli 24-letnega državljana Severne Makedonije, ki je osumljen, da je med prevažanjem prebežnikov 12. marca letos na štajerski avtocesti izven naselja Tepanje povzročil prometno nesrečo in nato pobegnil. V nesreči je ena oseba umrla, 11 oseb je bilo poškodovanih.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, se je tragična prometna nesreča zgodila, ko je voznik med vožnjo v smeri proti Ljubljani zapeljal čez odstavni pas na travnato površino in nato na kovinsko varnostno ograjo, po kateri je vozilo drselo dobrih 30 metrov. Nato se je večkrat prevrnilo in po trku v žičnato ograjo obstalo pred brežino Dravinje.

Voznik je po trčenju pobegnil, na kraju prometne nesreče pa v vozilu pustil 12 ilegalnih prebežnikov, ne da bi jim nudil pomoč. Eden od njih, njegova identiteta še ni potrjena, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Poleg tega se je v nesreči izredno hudo poškodoval državljan Turčije, lažje pa je bilo poškodovanih šest državljanov Indije, trije državljani Turčije in en državljan Afganistana.

Ena oseba je po navedbah policije zaradi hudih poškodb še vedno na zdravljenju v bolnišnici, ostali pa so zaprosili za mednarodno zaščito in so jih nastanili v azilnem domu.

Policisti so po nesreči takoj začeli zbirati obvestila in iskati voznika in sodelujoče. Tako so celjski kriminalisti že na dan nesreče prostost odvzeli dvema državljanoma Kosova, starima 18 in 21 let, ki stanujeta na območju Celja in ki naj bi sodelovala pri prevozu ilegalnih migrantov. Osumljena naj bi z osebnim vozilom spremljala kombinirano vozilo, s katerim je voznik prevažal 12 ilegalnih migrantov.

Nato so policisti prostost odvzeli še enemu 21-letnemu državljanu Kosova, ki prav tako stanuje na območju Celja in ki naj bi prav tako sodeloval pri kaznivem dejanju. Vsi trije so v priporu.

Za pobeglega voznika kombija, ki tudi stanuje na območju Celja, pa so policisti razpisali iskanje in ga intenzivno iskali. V petek so ga med izvajanjem aktivnosti v Kopru prijeli tamkajšnji policisti.

Voznik je osumljen povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči in prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja. Policisti so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je tudi zanj odredil pripor.

Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da so prebežniki mejo med Hrvaško in Slovenijo peš ilegalno prestopili na območju Ljutomera, kjer so jih v tovorno vozilo sprejeli osumljeni in jih nameravali nezakonito preko ozemlja Slovenije prepeljati v Italijo.

Vsem osumljenim za storjena kazniva dejanja grozi od tri do 15 let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija