V KOPRU DELAJO PRVE KORAKE PROTI CENTRU BREZ AVTOMOBILOV: Kakšna sprememba se obeta s ponedeljkom?

Koper

Od včeraj je v Kidričevi ulici v Kopru postavljena ovira, ki bo v prihodnje omejila dostop v ta del mestnega jedra. Potopni valj so že preizkusili, delovati pa bo začel prihodnji teden. Čeprav bo aktiviran s ponedeljkom, bo do nadaljnjega dostop omogočal vsem, ki bodo zapeljali na to območje.

Z odprtjem nove Parkirne hiše Belveder je koprska občina napovedala tudi postopne spremembe prometnega in parkirnega režima v delu koprskega mestnega jedra. V naslednjih mesecih bo med drugim z določenih javnih površin umaknila večji del parkirnih mest in omejila dostop po Kidričevi ulici.

Včeraj je, kot napovedano, postavila potopni valj in ga tudi preizkusila. Čeprav bo aktiviran že prihodnji teden, bo v prvi fazi še naprej dostop omogočal vsem, ki bodo zapeljali na to območje.

Občina mora namreč pred uvedbo spremembe dokončno uskladiti režim dostopa in dostave za stanovalce, imetnike dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru, za lastnike in najemnike poslovnih prostorov ter druge upravičence. V prihodnjih tednih bo predlog režima predstavila krajevni skupnosti Koper–center, nato pa se bodo sestali še s predstavniki podpisnikov nedavne pobude za ureditev prometa v mestnem središču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  25 .06. 2021 ob  08: 19
... bravo, pravilna strategija, pločevino iz mestnega jedra ...
... parkirna mesta ste zagotovili, na žalost v izoli te "sreče" nimamo ...
... edina občina brez garažne hiše ...
... domačini v sezoni nimajo kje parkirati, saj so vsa parkirišča polna večinoma z enodnevnimi gosti ...
... ne me narobe razumeti, vedno dobrodošli, vendar naj občina ze enkrat poskrbi, da imamo kje za parkirati in isprazni staro mestno jedro pločevine, vsaj veliki trg, če je lahko piran tartinijev, lahko tudi izola isprazni mandrač ...
... žalostno, najlepša lokacija izole napolnjena s pločevino - kot da bi v benetkah bilo parkirišče na markovem trgu ...