V KOPRSKEM ZALIVU BO GNEČA: Ta konec tedna ga bodo zasedli jadralci na deskah

Koper

V Koprskem zalivu bo ta konec tedna potekalo državno prvenstvo v jadranju na deski. Več kot 30 tekmovalcev se bo pomerilo v razredih Formula Windsurfing, D2 in Foil. Dogodek organizira Klub jadralcev na deski (KJD) BUM Koper v sodelovanju z Jadralno zvezo Slovenije in s podporo Mestne občine Koper.

Regate na vodi bodo potekale v soboto, 13. junija, in v nedeljo, 14. junija, med 11.30 in 17. uro. Vsi tekmovalci, organizatorji jih pričakujejo čez 30, morajo biti verificirani pri Jadralni zvezi Slovenije. Za start kategorije mora biti prijavljenih vsaj šest tekmovalcev iz treh različnih klubov, so sporočili iz KJD BUM Koper.

Tekmovalci se bodo pomerili v razredih Formula Windsurfing, D2 in Foil. Diciplina Foil, ki bo prvič uradno izvedena ravno na tem prvenstvu, je od letos uvrščena v uradni program na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu in je najmlajša olimpijska disciplina. "Predvidena je izpeljava šestih plovov v vsaki kategoriji. Na dan se lahko v posamezni kategoriji izpeljejo maksimalno trije plovi. Regata bo veljavna, če bosta izpeljana vsaj dva plova," so pravila pojasnili organizatorji.

Začetek prve regate je predviden za soboto ob 11.30. Regatno polje bo v Koprskem zalivu, središče dogajanja pa Center vodnih športov v Žusterni. Tekmovalni program se bo sicer začel že v petek, 12. junija, z registracijo tekmovalcev, deljenjem navodil in preverjanjem opreme. Prvenstvo pa se bo zaključilo v nedeljo ob 17. uri s podelitvijo nagrad zmagovalcem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija