V KOPRSKEM JAVNEM STRANIŠČU SE JE ZBODLA Z UPORABLJENO NARKOMANSKO IGLO: Na Marjetici odgovarjajo tako; napovedali so ukrepe (FOTO)

Koper

Ta ponedeljek se je po naših preverjenih informacijah na enem izmed javnih stranišč v Kopru med opravljanjem službe z odvrženo narkomansko iglo zbodla čistilka. Šli smo po sledi informacij in poslali vprašanja na upravljavca stranišč, Marjetico Koper. 

Fotografija stranišča, kjer se je zgodil incident. Na tleh je celo ostal zavojček z neznano belo vsebino.

Po naših informacijah se je v začetku tedna ena od čistilk, ki čisti javna stranišča v Kopru, med opravljanjem dela zbodla z najdeno narkomansko iglo. Na Marjetici Koper nam na vprašanje, ali to drži, niso pritrdili, češ da zadeve še preverjajo po oddelkih in pri podizvajalcih. Prav tako nam niso odgovorili na vprašanja, kakšna pomoč je bila nudena osebi, ki se je zbodla z odvrženo iglo, ali so bili najdeni predmeti poslani na infekcijsko kliniko in ali so bile v zvezi s tem obveščene pristojne institucije. 

"Problematične so predvsem odročne lokacije," pravijo na Marjetici

So pa na koprski komunali potrdili, da v zadnjem času opažajo povečano število primerov, ko na javnih wc-jih ob čiščenju, najdejo "opremo", ki jo zavržejo odvisniki od prepovedanih mamil. "Predvsem so problematične odročne lokacije," ob tem pojasnjuje njihov predstavnik za odnose z javnostmi Dimitrije Šamšal, ki dodaja, da so podobne situcije srečevali že v preteklosti, a da tudi rešitve s t. i. "modrimi" svetilnimi telesi, ki odvisnikom vizualno onemogočijo vbrizg mamil, niso obrodilie želenih rezultatov.

Odgovorili so nam tudi na vprašanje, ali bodo povečali nadzor nad javnimi stranišči in v kakšni obliki. Kot so nam pojasnili, trenutno potekajo pogovori o namestitvi video nadzora na stranišču pri pokopališču, kjer se omenjena težava največkrat ponavlja. "Zadevo pa je vseeno treba izpeljati skladno z uredbo GDPR," poudarjajo na Marjetici.

Želijo si sistemske rešitve težave, napovedujejo sestanek

Ker v Kopru sledijo podobnim situacijam v sosednjih občinah in bi želeli stopiti po poti k sistemski rešitvi težave, se je vodstvo Marjetice odločilo za izpeljavo sestanka v pričetku meseca avgusta, kjer bi bili prisotni predstavniki krajevnih skupnosti, policije, društva Svit in komunale, so nam še povedali na koprski Marjetici. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .07. 2020 ob  15: 59
in seveda, ko je bil na oblasti Popo, se nam je cedil med in narkomani so pili mleko !!!!
kokodek |  23 .07. 2020 ob  15: 56
zadevo je treba poslati dr. Kreku, ki je že lep čas vrhunski specialist za droge in odvisne od drog. V svoji uspešni karieri je njegov največji dosežek delitev metadona. Da bi uredil varno sobo za narkomane pa mu nikoli ni prišlo na misel. Je pa zato v času korone zelo zelo napredoval.
Tine |  23 .07. 2020 ob  09: 13
11
@SD_nutrition

Ko je bil popovič na oblasti, je bil red, ne kot zdaj, ko se je razpasel kriminal, kar pa me ne čudi, dokler je desna roka župana črnograditelj Robert Šuc, s številnimi ovadbami zaradi nasilnih dejanj.
SD_nutrition |  23 .07. 2020 ob  09: 08
-4
Ko je bil gospod POP s svojimi cirkusanti na oblasti se to ni dogajalo .... magičo se sedaj pojavlja, ker ova oblast, ... ne fila dovolj žepovov .... določenih ....
Alex |  23 .07. 2020 ob  08: 23
11
Iz Marjetice prihajajo informacije, da se to ni zgodilo prvič. Dogaja se pogosto, vodstvo je bilo o tem obveščeno in ni naredilo nič. Če je temu res tako, je direktor zrel za ovadbo. Kriminalisti, kje Ste?
hribi |  22 .07. 2020 ob  18: 52
14
Jaz kot sistemsko rešitev vidim zgolj aktivno vlogo države za preprečevanje narkomanije. Na žalost bodo sedanji odlocevalci iskali rešitev v škatlah, ki bodo preprečevali morebitne nove dogodke kot je ta.
Tine |  22 .07. 2020 ob  16: 16
11
Predstavnik za odnose z javnostmi je znwn ekspert vbrizgavanja
Tereza |  22 .07. 2020 ob  15: 55
Spoštovani te odvrže e igle se najdejo skoraj vsak dan. Jast sem se tudi 2.6 zbodla na uporabljeno narkomansko iglu v koparskim javnim straniščima ob11 uri zvečer sem šla na urgenco v Izolu in seda moram vsak mesec hodit v Ljubljano na infekcijsko kliniku na kontrole. Lp