V JAVNOST PRICURLJALI ŠOKANTNI POSNETKI: Trump priznal, da je ljudem lagal o koroni (AVDIO)

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump je priznal, da je želel omiliti grožnje glede covida-19. Hkrati je priznal, da je koronavirus nevaren, razkriva nova knjiga novinarja Boba Woodwarda. Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je že opozoril, da gre za "izdajo" ameriškega ljudstva.

"Vedno sem hotel to omiliti," je dejal ameriški predsednik v telefonskem pogovoru z novinarjem Bobom Woodwardom 19. marca, ki je povzet v knjigi Anger. "Še vedno želim to zmanjšati, ker nočem ustvarjati panike," je dodal. 

Zaradi "upravljanja s pandemijo", ki je v ZDA ubila več kot 189.000 ljudi, se je Trump znašel na tnalu ostrih kritik nasprotnikov, pa tudi znanstvenikov in nekaterih republikanskih poslancev.

Vlada Donalda Trumpa pa naj bi glede na interno komunikacijo, ki jo objavlja medij Politico, želela utišati tudi direktorja Nacionalnega inštituta za zdravje Anthonyja Faucija glede tveganj novega koronavirusa za otroke.

Svetovalec pomočnika ministra za zdravje Paul Alexander je poslal elektronsko sporočilo Nacionalnemu inštitutu za zdravje z navodili, kaj lahko Fauci govori in česa ne sme. Fauci je član Trumpove delovne skupine proti koronavirusu, vendar pa je doslej že večkrat prišel navzkriž s predsednikom ZDA, ko ta širi optimizem glede pandemije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija