V IZOLI ZAKLJUČILI JESENSKO AKCIJO: Zbrali skoraj dve toni nevarnih odpadkov (FOTO)

Izola

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico, je priložnost, ko lahko občani na priročnejši, predvsem pa ustrezen in okolju prijazen način, predajo neuporabne nevarne odpadke, ki se nakopičijo v domačem okolju, menijo na Komunali Izola.

V času nedavno zaključene akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev, ki je potekala med 22. in 26. oktobrom 2019, so zbrali 1.910 kilogramov nevarnih odpadkov.

Akcija je letos potekala že drugič. Skupaj z zbranimi nevarnimi odpadki v spomladanski akciji, so vestni uporabniki dostavili 3.773 kilogramov nevarnih odpadkov.

Največji odziv smo zabeležili na lokaciji parkirišča pri Ladjedelnici, v ulici Oktobrske revolucije (pri trafo postaji) in v ulici Drevoreda 1. maja (pri kava baru Oljka). Nobenega odziva pa ni bilo na lokaciji Jagodja (križišče za Košterlag), na Mali sevi, na Šaredu (cesta proti Jagodju) ter v Kortah pri stari šoli.

Tudi letošnjo akcijo ocenjujejo kot zelo uspešno. V letošnjem letu je bilo oddane največ manjše odpadne električne in elektronske opreme, sledila so odpadna jedilna olja, neuporabna zdravila ter odpadne barve.

Izolska komunala vse uporabnike vabi, da se za oddajo nevarnih odpadkov, kot so odpadna jedilna olja, manjšo električno in elektronsko opremo iz gospodinjstev, poslužijo tudi posebnih zabojnikov, ki so postavljeni na različnih lokacijah po celotnem območju občine Izola.

Seznam lokacij zabojnikov je dosegljiv na spletni strani Komunale Izola, pod rubriko dejavnosti / zbiranje in odvoz odpadkov / D - zbiralnice nevarnih odpadkov.

Oddaja manjših nevarnih odpadkov iz gospodinjstev (manjše baterije, kartuše, neuporabna kozmetika, zdravila, ipd.) je mogoča tudi na sedežu Komunale Izola ali v prostorih Centra uporabnih odpadkov na naslovu Muzčeva 7 v Izoli.

Sicer pa lahko uporabniki (fizične osebe) nevarne odpadke, ki nastanejo v gospodinjstvu, skozi vse leto brezplačno oddajo na Zbirni center Izola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija