V IZOLI REKORDNA SEZONA: Najraje jo imajo domači gosti, za tretjino več tujcev

Izola

V Izoli so v letu 2018 zabeležili 491.622 nočitev. Tako so še nadgradili doslej rekordno sezono 2017, v kateri so zabeležili malo manj kot 399.000 nočitev, pri tem pa za tretjino povečali obisk tujih gostov. Po strukturi so prednjačili domači gosti, ki jih je bilo za polovico, med tujimi pa avstrijski, nemški in italijanski.

Po zadnjih podatkih so v letu 2018 zabeležili skupaj 491.622 nočitev. Številke so presenetljive, saj so že v letu pred tem beležili rekordno sezono. Indeksi so bili tudi tokrat višji prav v vseh mesecih leta, so zapisali v Turističnem združenju Izola.

Polovica gostov je bila domačih, sledili so jim avstrijski gostje z devetimi odstotki ter nemški in italijanski s po sedmimi odstotki. V Izoli opažajo tudi porast madžarskih, čeških, francoskih in poljskih gostov. Skupaj so v lanskem letu zabeležili za 20 odstotkov več domačih in 32 odstotkov več tujih gostov.

V turističnem združenju so zadovoljni tudi z obiskom Turistično-informacijskega centra, ki se je še pred začetkom poletne sezone preselil na novo, obiskovalcem bolj dostopno lokacijo, kjer jih je v preteklem letu skupaj obiskalo okoli 12.000 obiskovalcev. Dobro je bila obiskana tudi nedavno prenovljena Izolana - hiša morja, kjer so od odprtja julija 2017 našteli okoli 5000 obiskovalcev.

V začetku maja lani je zaživel tudi nov spletni portal izolskega turizma. Do konca leta so na portalu našteli okoli 31.000 uporabnikov, ki so si skupaj ogledali okoli 78.000 strani. Dobre rezultate so zabeležili tudi pri svoji digitalni strategiji, saj so povečali število sledilcev na Twitterju za 30, na Facebooku za 17 in na Instagramu za 50 odstotkov.

V izolskem turističnem združenju so ob tem izpostavili tudi pomen skupnega nastopa istrskih turističnih organizacij in združenj na sejmih, pripravo skupnega kataloga destinacije slovenska Istra in aktivnostih v okviru čezmejnega projekta Mala barka 2.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  15 .01. 2019 ob  14: 15
Kake klobase prodajate. Vse te vaše agencije mlatijo prazno slamo. Prej bi rekel, da so drugi vzroki za povečanje obiska. Najbolj smešno je to, da jaz morem čakat 4 mesece za gradbeno dovoljenje, da bi lahko sploh začel obnavljat apartmaje (zunanji del) ! Kaj bom obnavljal v špici sezone ? Faking birokrati in nesposobneži. In vi hočete nekaj prodajat ? Vržte se v morje...paraziti !