V IZOLI PONOČI VSTOPILI V HIŠO IN ŽENSKI UKRADLI TORBICO: Policisti opozarjajo - zapirajte okna, vlomilcev je vse več

Kronika

Zjutraj je moški na Policijsko postajo (PP) Izola prinesel torbico, ki jo je našel v travi. Policisti so torbico vrnili oškodovanki, ki je šele takrat ugotovila, da so ji jo ukradli. Zvečer jo je namreč pustila na hodniku hiše, od koder jo je, medtem ko so lastniki spali, nekdo ukradel.

Na območju Policijske uprave (PU) Koper, predvsem Izole, Kopra, Portoroža in Postojne, v zadnjem mesecu policisti opažajo zgoščene pojave drznih tatvin iz stanovanj in stanovanjskih hiš. Značilnost navedenih kaznivih dejanj je, da storilci v nočnem času, ko oškodovanci spijo, skozi odklenjena vhodna ali balkonska vrata ali odprta okna vstopijo v notranjost stanovanj ter iz njih odtujijo torbice, denarnice z gotovino, bančne kartice, telefone in drugo. Pri tem storilci vstopajo tudi v stanovanja v višjih nadstropjih tako, da do oken ali balkonov splezajo.  

Kot pri drugih kaznivih dejanjih s področja premoženjske kriminalitete, lahko občani za preprečitev tega, da bi postali oškodovanci vlomov in drznih tatvin, veliko storijo že sami z izvajanjem ustreznih samozaščitnih ukrepov (zapiranje oken in vrat, alarmni sistemi, vrednih predmetov ne puščamo na vidnih mestih ipd.). Občani naj denarja in dragocenosti, zlasti v večjih zneskih, ne hranijo v domačih ali lastnih poslovnih objektih, če pa že, naj za to izberejo ustrezne sefe. Zaklepajo naj vhodna vrata ter, kljub vročini, zapirajo okna, predvsem v prostorih, v katerih se ne nahajajo.

V primeru opaženja storilcev naj o tem nemudoma obvestijo policiste na interventno telefonsko številko 113 ter si poskušajo čim bolje zapomniti opis storilcev in smer bega. V kolikor postanejo oškodovanci takšnih kaznivih dejanj, je o tem potrebno takoj obvestiti policijo na 113 in nuditi koristne podatke, do njihovega prihoda pa kraja vloma ni dobro spreminjati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  17 .08. 2023 ob  16: 39
Ponavadi jih ni dosti je eden ki nonstop krade in preden ga dobijo ima ze nekaj vlomov za sabo