V IZOLI LETOS ŽE ZA PETINO VEČ NOČITEV KOT 2019: Večinoma Slovenci, med tujci pa prednjačijo Avstrijci

Izola

V Izoli so aprila zabeležili prihod 12.309 gostov, ki so ustvarili 37.194 nočitev. To je 17 odstotkov več prihodkov in 19 odstotkov več nočitev kot v predkoronskem aprilu 2019. V prvih štirih mesecih letošnjega leta pa so v primerjavi z zadnjim predkoronskim letom zabeležili 24 odstotkov več prihodov in 19 odstotkov več nočitev.

Letošnjega aprila so s 65 odstotki prevladovali domači gostje, med tujimi so prevladovali Avstrijci, Nemci in Italijani, so sporočili iz Turističnega združenja Izola.

Na ravni prvih štirih mesecev leta je bil delež slovenskih gostov 74-odstoten, med tujimi pa so izrazito prednjačili Avstrijci, ki so ustvarili 22 odstotkov več nočitev kot v letu 2019.

Minuli konec tedna so v Izoli pripravili drugo izvedbo letošnjega pomola okusov. Severni izolski pomol je zavzel vrvež kulinaričnih radovednežev. Ker se v izolskih gostilnah in restavracijah do 5. junija odvijajo Dnevi domačih pedočev, je na prizorišču dišalo predvsem po priljubljenih školjkah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa in rib.

BONUS VIDEO: Je slovenski turizem dovolj inovativen?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  17 .05. 2022 ob  17: 53
... sramota izolske občine, namesto, da bi bil mandrač center dogajanja, med drugim tudi glavna lokacija ob dnevu domačih pedočov (mali ribiški praznik", za poprstritev dogodka, še glasba kot je bila za ribiški praznik - v dobrih časih je bil "ansambel otavia brajka"... zdaj je v centru mandrača "pločevina"-beri vozila ..., še na majhnem pomolu, kjer se je v moji mladosti nahajalo dvigalo za dvig in spust bark, je sedaj parkirišče ...
...
... ne razumem te "oblasti", da jim je za ta naš zgodovinski, prelep"kotiček", v samem mestnem jedru vseeno, vsaj dejanja kažejo tako ...