Na carinskem pomolu v Izoli je včeraj dišalo po morskih dobrotah, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji mesa in brezmesnih jedi. Na stojnicah kulinaričnega dogodka "Pomol okusov" je slastne jedi in pijače predstavilo dvajset lokalnih ponudnikov, med njimi so bili tudi gostje iz Idrije.
V IZOLI JE DIŠALO PO MORSKIH DOBROTAH: "Pomol okusov" tudi tokrat obiskovalce razvajal z bogatim naborom istrskih jedi (FOTO)
Izola
Ljubitelji morske hrane so lahko uživali v pedočih, sardelah na žaru, ocvrtih sardelah, tuninem karpaču, morskih hladnih predjedeh, kot so mediteranski tacosi, bakala in hobotnica v solati.
Ljubitelji mesa pa so lahko izbirali med govejo tagliato, paninom z zorjeno govedino ali zgolj pršutom. Idrijci so navduševali z lokalno specialiteto, tradicionalnimi žlikrofi, ki so jih ponudili tudi v brezmesni različici. Lačni pa niso bili niti obiskovalci, ki ne jedo mesa, saj so gostinci ponujali tudi vegetarijanske jedi iz izolskega podeželja, kot je polenta z artičokami.
Utrinke živahnega dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
NAVSEZGODAJ POVOZILA DIVJEGA PRAŠIČA: Policijski zaznamek bo romal na zavarovalnico
A.P.
-
danes ob 15:21
Novo iz Slovenije
POSEBEN POKLON ZLATI KOPRSKI OLIMPIJKI: Od danes Andreja Leški na poštni znamki
T.K.
-
danes ob 10:04
ZBOLEVAJO VEČINOMA ŠOLARJI: Po pandemiji petkrat, letos desetkrat več atipičnih pljučnic
T.K.
-
danes ob 08:48