V ITALIJI NAMERAVAJO UVESTI CEPILNE KNJIŽICE: Te bodo omogočile potovanja po državi in v tujino

Svet

Italija razmišlja o uvedbi cepilne knjižice za cepljenje proti covidu-19, ki bi Italijanom omogočila potovanja po državi in v tujino, kažejo načrti italijanske vlade za cepljenje. V skladu s temi načrti bodo sprva cepili zdravstveno osebje in starejše od 80 let.

Italijanska vlada tako kot številne druge intenzivno pripravlja strategijo cepljenja proti covidu-19. Upajo, da bodo lahko do konca januarja 2021 cepili 1,7 milijona ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Prednost bo imelo zdravstveno osebje in starejši od 80 let, kažejo načrti italijanske vlade. Sledili bodo zaposleni, ki so pomembni za delovanje družbe, kot so učitelji, policisti in gasilci. Nato pa bodo cepili še druge prebivalce.

Italijanska vlada je že objavila javni razpis za 100 milijonov injekcijskih brizg. Podjetja imajo dva tedna časa za oddajo ponudb.

Na čimprejšnji začetek cepljenja proti covidu-19 v Italiji upajo zdravstveni delavci, med katerimi se število okuženih povečuje. Zdravniška zbornica je danes opozorila, da je za koronavirusno boleznijo 19 od začetka epidemije umrlo 216 zdravnikov, od tega 27 v zadnjih desetih dneh. Z novim koronavirusom se je doslej okužilo 27.000 zdravnikov.

Iz Italije so v torek zvečer poročali o 853 smrtnih žrtvah covida-19 v zadnjem dnevu, kar je največ v 24 urah v drugem valu epidemije. Okužilo se je še okoli 23.200 ljudi. Italijanski minister za zdravje Roberto Speranza je danes dejal, da bodo glede na tako veliko število smrtnih žrtev omejitve za zajezitev epidemije neizogibne tudi v božičnem času. Med drugim je neizogibna prepoved smučanja po državi, je poudaril po navedbah dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija