V ISTRI VEDNO VEČ PEDOFILOV? Policija staršem svetuje – tako lahko zaščitite otroke

Istra

V minulih tednih je policija v hrvaški Istri aretirala dva pedofila. Eden od njiju je 82-letni Čeh, drugi pa 43-letni Nemec. Pri obeh so našli obremenilne posnetke otrok. Kako zavarovati otroke?

82-letnik je z digitalno kamero snemal gole otroke na bazenu turističnega objekta v Istri. Varnostnik je vse opazil in poklical policijo, zato so pedofila hitro prijeli. Prav tako so po zaslugi varnostnika aretirali tudi 43-letnika, ki je mobilni telefon položil na skiro in snemal gole otroke v rovinjskem kampu.

Alica Rosić-Jakupović iz istrske policije je dala nekaj nasvetov staršem in opisala profil storilcev.

"Kar lahko svetujemo staršem otrok, ki jih pripeljejo na plažo, je, da otroke nadzorujejo. Dobro pa bi bilo tudi, da otroke oblečejo v kopalke in pazijo na ljudi v okolici. Nekakšen profil storilca bi bil: moški srednjih do starejših let, običajno so sami na mestih, kjer se zbirajo otroci. Obnašajo se nenavadno, mislimo na nekakšno potikanje," je za Dnevnik Nove TV povedala Rosić-Jakupovićeva.

Dodala je še, da pedofili pogosto skrivajo kamere v ključe, pisala, prenosne hladilnike ali celo ročne ure.

Psihologinja Gordana Buljan Flander pojasnjuje, da so raziskave pokazale, da je 30 odstotkov tistih, ki snemajo otroke, že bilo obsojenih zaradi napada na otroka"Vprašanje časa je, kdaj jim ne bo dovolj to, da gledajo slike in kdaj bodo prešli na direkten napad na otroka," zaključuje Buljan Flander.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija