V ISTRI V ENEM MESECU 14 UTOPITEV: Pomoč prišla pravočasno v devetih primerih, rešili tudi otroka

Istra

V hrvaški Istri beležijo precej velik porast primerov utapljanja med kopalci, tudi takšnih, ki so se končali s smrtjo. Od 1. julija se je utopilo 14 oseb. Za primerjavo, na območju koprske policijske uprave so letos obravnavali štiri utopitve.

Od začetka julija letos se je v hrvaški Istri utopilo 14 oseb – pet v Puli, ena v Labinu, dve v Poreču, tri v Rovinju in tri v Umagu. Pomoč je prišla pravočasno v devetih primerih, ko so se ljudje utapljali – tri v Umagu, dva v Poreču, eden v Labinu in dva v Puli. Uspeli so rešiti tudi otroka, ki se je utapljal na območju Umaga.

Na območju koprske policijske uprave so letos obravnavali štiri utopitve. Eden kopalec se je utopil na območju Pirana in eden na območju Izole. Na območju Kopra pa je ena oseba utonila v morju in ena v potoku.

"Na splošno ugotavljamo, da je vzrok za utopitev najpogosteje sekundarni, kar pomeni, da pride do nenadne nezavesti, ki jo lahko povzroči srčna ali možganska kap, nenadni hudi krči, epileptični napad, udarec, opitost, hitra sprememba telesne temperature in podobno," so še pojasnili na koprski policijski upravi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  09 .08. 2022 ob  14: 16
Miokarditis je najbolj pogosta posledica cepljenja proti laznemu covidu. Miljoni po svetu ga imajo in velika vecina njih se tega niti ne zaveda. Zato toliko utopitev.