V GRAND HOTEL KOPER PRIHAJAJO PRVI GOSTJE: Pokukajte v njegovo notranjost (FOTO)

Koper

"Čas je za sonce, rake in koze", so zapisali v prenovljenem osrednjem koprskem hotelu pred ponovnim odprtjem v petek. Prvi gostje bo Grand Koper obiskali ta konec tedna.

Kot pravita lastnika Marja Černe in Aleš Piščanc, želita z novim hotelom dvigniti nivo koprske turistične ponudbe. Prenovljena stavba na strateški poziciji v mestu bo odprla svoja vrata v petek, za konec tedna pa tudi sprejela prve goste. Kot poudarjata, nova stavba ni nič drugačna od stavbe, kakršno si je pred 70 leti zamislil Edo Mihevc, "ohranila je strukturo in odprtost".

Zgodovina s pridihom modernega je lastnika vodila pri obnovi interierja, med ključne elemente pa se gotovo uvršča tudi kulinarična ponudba, ki jo par gradi zadnjih deset let. Svoja vrata po več kot letu dni zaprtja ponovno odpira restavracija Capra, v prostoru nekdanje knjigarne ob restavraciji pa še picerija Caprizza.

"Mesto v mestu" sta lastnika označila novi hotel, ki ima poleg hotelskih sob, restavracije in picerije še manjšo kavarno Carlo, ki se bo poleti razširila na trg na levi strani hotela v bližino Vigoja, za več intime pa bo v zgornjem nadstropju večerni lokal Club. Na voljo bodo tudi coworking prostori.

V drugi polovici leta bosta svoja vrata odprla še manjši wellness in fitness. Želijo namreč, da je hotel s 60 sobami osmih različnih dizajnerskih tipov namenjen tako turistom kot poslovnežem in običajnim obiskovalcem. Piščanc je prepričan, da bo hotel zadovoljil tudi družine in večje skupine, kot so športniki na pripravah v času izven glavne sezone.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija