V GRADINU ČISTILNA AKCIJA ZA ILEGALNIMI MIGRANTI: Podprli so jih koprska občina, Marjetica in policija

Koper

Poročali smo že o problematiki odlaganja odpadkov, ki za ilegalnimi migranti ostajajo na Bistriškem. S podobno problematiko se srečujejo tudi v koprski občini, saj so iz Krajevne skupnosti Gradin danes sporočili, da v soboto pripravljajo akcijo čiščenja ostankov in smeti za ilegalnimi migranti na območju njihove krajevne skupnosti, ki leži na južni meji s Hrvaško. Kot so zapisali v sporočilu za medije, se s to akcijo pridružujejo ostalim že izvedenim akcijam na območjih z enako problematiko, ki je zelo pereča.

Smeti, ki so jih za ilegalnimi prebežniki dokumentirali na območju bližnje Ilirske Bistrice.

Prisotnost in podporo so jim napovedali svetovalec koprskega župana, direktor podjetja Marjetica Koper in predstavniki Policijske uprave Koper, so zapisali v Krajevni skupnosti Gradin. "Zbor bo ob 8.30 pred domom krajanov oz. gasilskim domom v Brezovici pri Gradinu. Ob 12.30 bo okrogla miza za izmenjavo mnenj med omenjenimi udeleženci in predstavniki naše krajevne skupnosti," so še sporočili.

V Gradinu so s čistilno akcijo opozorili na perečo problematiko, s katero se soočajo obmejne krajevne skupnosti.

Vlada bo občinam povrnila stroške odstranjevanja odpadkov

V občinah ob meji s Hrvaško že dalj časa opozarjajo na težave z odpadki, ki jih za seboj puščajo ilegalni migranti. Vlada je prejšnji teden na dopisni seji odločila, da bo občinam povrnila stroške odstranitve odpadkov, samo povračilo stroškov pa bo koordiniral in izvajal urad za oskrbo in integracijo migrantov. Stroški bodo občinam povrnjeni na polagi informacije policije in zahtevka občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija