USPEŠEN TEST? Po prekinitvi prenosa sledila močna eksplozija (VIDEO)

Svet

Vesoljska raketa podjetja SpaceX "Starship 10" je v sredo po dosedanjih dveh neuspešnih poskusih le uspela pristati na Zemlji, vendar pa jo je nekaj minut zatem razneslo s tako silo, da jo je poslalo nazaj kvišku. Do eksplozije je prišlo takoj zatem, ko je SpaceX razglasil uspešen test.

Prototip rakete, ki jo želi lastnik SpaceX-a Elon Musk poslati na pot proti Marsu, je po izstrelitvi na jugu Teksasa zajadral deset kilometrov v zrak, nato pa se začel spuščati proti tlom. Raketa se je tik pred pristankom iz horizontalnega položaja obrnila v navpičnega in se lepo spustila na tla.

Komentator podjetja John Insprucker je navdušeno in pomirjeno razglasil, da gre v tretje rado in prekinil svoj prenos testa, nakar je raketo pognalo v zrak in v plamenih nazaj na tla. Kljub temu je Musk potem poudarjeno tvitnil, da je Starship 10 pristal v enem kosu ter dodal naj počiva v miru.

"Ekipa SpaceX dela izjemno! Nekega dne bo pravo merilo uspeha običajnost poletov Starship," je še tvitnil Musk, SpaceX pa nemudoma po dogodku nesreče ni komentiral.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija