NOV PRIKLJUČEK BO OLAJŠAL POT V ŽUSTERNI: Čez podhod tudi prehod za pešče in kolesarska pot

Koper

Mestna občina Koper bo v prihodnjem tednu začela dela v Žusterni. V okviru naložbe, vredne približno 35.000 evrov, bo na dovozu na gramozno parkirišče v Žusterni uredila avtobusno obračališče in novo postajališče, hkrati pa preuredila tudi cestni priključek z Istrske ceste na Letoviško pot.

Koprska občina nadaljuje z izvedbo začrtanih investicij. Ena izmed pomembnejših bo zagotovo preureditev dovoza na gramozno parkirišče v Žusterni, kjer bosta stala na novo zgrajena avtobusno obračališče in postajališče, namenjena javnemu mestnemu potniškemu prometu.

Nad podhodom prehod za pešče in kolesarska pot

V okviru naložbe, ki je vredna približno 35.000 evrov, bodo delavci v Žusterni preuredili še priključek z Istrske ceste na Letoviško pot. Do zdaj so morali vozniki za dostop do Letoviške poti najprej zapeljati vse do križišča pri kopališču, mimo hotela in tamkajšnjih lokalov, s preureditvijo priključka pa bo to veliko lažje. Občina bo nad obstoječim podhodom zgradila še hitrostno grbino, na njej pa zarisala prehod za pešce in kolesarsko pot, uredila bo tudi pločnik ter tako poskrbela za varno prečkanje ceste.

Mestna občina Koper dela začenja predvidoma prihodnji teden, promet bo v tem času potekal nemoteno, saj zapore niso predvidene. Naložba bo sklenjena predvidoma prve dni septembra, dela bo izvajalo podjetje Komus, d. o. o.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  15 .08. 2020 ob  05: 34
35.000 evrov, to pa je investicija!!!!
kokodek |  14 .08. 2020 ob  15: 11
koper je mesto trgovskih centrov in parkirišč, haha
TORUS |  14 .08. 2020 ob  14: 51
17
Gramozno parkirišče Žusterna, gramozno parkirišče za tržnico, gramozno parkirišče "levji grad - Grafist" - pri Banki, za barko,.....
So odgovorni kdaj slišali, da obstaja nekaj, čemur se reče asfalt? Jok! važno je , da so parkomati rekordno polni.