UNIVERZA NA PRIMORSKEM VABI NA OGLED: V Kopru so otvorili razstavo izbranih del študentov VUO (FOTO)

Koper

Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, je v sredo, 31. maja, ob 18.00 v Palači Armerija otvorila razstavo izbranih del študentov univerzitetnega študijskega programa prve stopnje Vizualne umetnosti in oblikovanje.

Študijska smer Vizualne umetnosti in oblikovanje Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, predstavlja že drugo generacijo študentov s kreativnim in umetniškim značajem.

Razstavo je otvorila dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem prof. dr. Mara Cotič. Dela študentov je predstavil izr. prof. dr. Tilen Žbona, ob njem pa je spremni govor izvedel prodekan za mednarodno sodelovanje in umetnost, izredni profesor in filozof dr. Tomaž Grušovnik.

Razstava bo v Palači Armerija, Titov trg 4, 6000 Koper na voljo za ogled do 16. junija.

"Na razstavi je bil predstavljen izbor umetniških del, ki kot plod dela študentov in njihovih mentorjev, razgrajuje raziskave, eksperimentiranja, študije in tvorjenja umetnin oziroma umetniške produkcije. Na tak način smo priča delu in umetniškem udejstvovanju skozi predstavljivost in odkrivanje želja, sporočil in misli posameznikovih mladih ustvarjalcev. Dela, ki so nastala na umetniškem programu Vizualne umetnosti in oblikovanje, kažejo na doslednost in izvirnost ob obravnavi sodobnih tematik uprizarjanja, sporočilne vrednosti in vpetosti v angažirano družbo. Predstavljena umetniška dela ulivajo občutek sodobnega značaja in sofisticirane produkcije. Tako se tehnike in likovna področja vrstijo skozi različne načine interpretacije materialov in postopkov udejstvovanja, kjer se zgodbe in sporočila kreativcev in misli mladega človeka, izklešejo, izrišejo ali oblikujejo v nova odkritja in uprizoritve posameznih interesov, želja, dognanj v nove stvaritve oziroma v nove podobe. Na razstavi si boste lahko ogledali različne umetnine kot so: slike, risbe, kolaži, kipi, videi, prostorske instalacije, digitalne in grafične umetnine, ki pa izpovedno obeležijo in oplemenitijo stanje in izraz mladega duha ustvarjalcev." 

Lepo vabljeni k ogledu!