UKRAJINCEMA SE 'KLON VOZILA' NI POSREČIL: Končala sta v solkanskem zaporu (FOTO)

Kronika

Minuli petek zvečer sta se na kontrolno točko v Vrtojbi iz Italije pripeljala Ukrajinca, stara 23 in 43 let, z avtomobiloma znamke Toyota RAV4, letnik 2019 in 2020, italijanskih registrskih oznak. Policisti so takoj ugotovili, da so na avtomobilih nameščene ponarejene registrske oznake. Ujemali se nista niti identifikacijska nalepka in originalna topografija nalepke.

Sta pa oba Ukrajinca imela pri sebi pristno prometno dovoljenje, vendar je bilo razvidno, da so najemniki vozil druge osebe iz Italije.

Registrske tablice, številka šasije vozila in identifikacijska nalepka so bile prilagojene pristnemu prometnemu dovoljenju. Šlo je za tako imenovani 'klon vozila', kar pomeni, da vozilo z enako registrsko oznako, šasijo, identifikacijsko tipsko nalepko in prometnim dovoljenjem že obstaja.

Kot se je izkazalo, da sta bili vozili ukradeni.

Ukrajinca so policisti pridržali, v nedeljo zvečer pa sta bila s kazensko ovadbo privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Novi Gorici. Sodnik je zoper oba odredil pripor in sta bila po končanem postopku na sodišču prepeljana v solkanski zapor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Argument |  17 .11. 2020 ob  17: 35
Pa kaj je res tako težko za take kalibre sprejeti zakon o doživljenski prepovedi prestopa v drave članic EU, no ?